7 handige apps voor de iPhone

Door: wouter-hoeffnagel | 19 februari 2013 16:38

Nieuws

Heb je net een iPhone aangeschaft en ben je op zoek naar een aantal handige apps die je helpen in het dagelijks leven? Wij zetten 7 handige apps voor de iPhone op een rijtje.

1. Internet Radio Box

Internet Radio Box is een app die je toegang geeft tot allerlei internetradio's. De app bevat honderden verschillende radiostations, waardoor je altijd wel een station kunt vinden dat aansluit bij jouw muziekvoorkeur. De internet radiostations zijn afkomstig uit de directories van RadioDeck, Icecast of Winamp's SHOUTcast. Alle stations zijn gratis te beluisteren. Heb je een radiozender gevonden die goed bij jouw muzieksmaak past? Dan kan je deze opslaan in je favorieten. Het is ook mogelijk muziek op te nemen en deze later terug te luisteren. Een prettige app dus om muziek mee te luisteren.

Internet Radio Box geeft je toegang tot honderden radiostations

2. Flitsmeister

Ben je vaak onderweg? Dan is Flitsmeister een app die je veel geld kan besparen. Voordat je vertrekt zet je simpelweg Flitsmeister aan, waarna de app je onderweg op de hoogte houdt van alle flitspalen, trajectcontroles of andere snelheidscontroles die je onderweg tegenkomt. Je hebt hierdoor voldoende tijd af te remmen en een boete te voorkomen. De flitspalen worden op een kaart weergegeven, die tijdens het rijden automatisch wordt geüpdatet. Het is ook mogelijk flitsers die nog niet in de database van Flitsmeister staan met één druk op de knop aan het systeem toe te voegen, waardoor je andere Flitsmeister-gebruikers helpt. Flitsmeister voorkomt boetes en is daarom een aanrader.

Voorkom boetes door in de auto Flitsmeister te gebruiken

3. Thuisbezorgd

Wanneer je geen zin hebt om te koken biedt de app Thuisbezorgd uitkomst. Thuisbezorgd is de app van de gelijknamige website, waar je eten kunt bestellen bij allerlei restaurantjes, pizzeria's, shoarmazaken en andere eetgelegenheden bij jouw in de buurt. Laat de app je locatie bepalen of vul je postcode in om een overzicht te krijgen van alle eetgelegenheden die op jouw adres kunnen bezorgen. Je kunt vervolgens bij één van de gelegenheden iets te eten uitzoeken en dit rechtstreeks vanuit de app bestellen en betalen. Ideaal dus als je bijvoorbeeld onderweg iets wilt bestellen zodat dit kort nadat je thuis komt wordt bezorgd.

Bestel onderweg alvast je eten met de app Thuisbezorgd

4. TVGiDS.tv

Vroeger zocht je in de papieren televisiegids op wat je vanavond op de tv kon bekijken. De TV-gids is vandaag de dag echter ook gewoon op je iPhone beschikbaar. Met de app TVGiDS.tv kan je altijd en overal opzoeken welke programma's op TV komen. Je kunt de app automatisch een pagina met voor jouw interessante programma's samen laten stellen door aan te geven hoe geïnteresseerd je bent in bepaalde onderwerpen. Denk hierbij aan documentaires, sport, actualiteiten of soaps. Daarnaast kan je programma's in je favorieten opslaan, waardoor je deze programma's eenvoudig in de gaten kunt houden. Een handige app dus om op je iPhone te hebben!

Zoek op welke programma's vanavond op televisie komen met TVGiDS.tv

5. NU.nl

NU.nl houdt je volledig op de hoogte van het laatste nieuws. Zit je even op de bus of trein te wachten of heb je gewoon een paar minuten over? Dan is NU.nl een ideale app om de laatste gebeurtenissen in de wereld even snel door te nemen. De app bevat de katernen algemeen, economie, sport, tech en overig. Een overzicht van al het nieuws is te vinden op het voorpagina. Daarnaast zijn ook de nieuwsdossiers van NU.nl over belangrijke onderwerpen in het nieuws in de app te vinden. NU.nl is een prettig app om het nieuws mee te volgen.

NU.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws

6. Google Maps

Apple's eigen navigatieapp Kaarten vervangt sinds de lancering van iOS 6 Google's app Google Maps, die voorheen als native app op de iPhone beschikbaar was. Niet iedereen is echter tevreden over Kaarten. Ben jij op zoek naar een alternatief voor Apple's navigatieapp? Dan kan je inmiddels gewoon weer terug overstappen naar Google Maps. Google Maps is namelijk als app beschikbaar in de App Store. De app biedt dezelfde opties als de Google Maps-app die voorheen standaard op de iPhone aanwezig was. Zo kan je locaties zowel op een kaart als op een satellietfoto bekijken en vertelt Google Maps je de snelste route naar een bestemming. Daarnaast is ook Street View beschikbaar in Google Maps. Een handige app dus voor iedereen die een andere app dan Apple's Kaarten wilt gebruiken.

Google Maps is een alternatief voor Apple's app Kaarten

7. 9292

Reis je veel met het openbaar vervoer? Dan is 9292 eigenlijk een onmisbare app. De app vertelt je welke trein, bus, metro of tram je het best kunt pakken om jouw bestemming te bereiken, wanneer je moet overstappen en hoe laat jouw vervoersmiddel vertrekt. 9292 bevat daarnaast een overzicht van alle ongeplande wijzigingen in het openbaar vervoer. Denk hierbij aan afgesloten wegen waardoor de bus moet omrijden of problemen op het spoor. Via 'Mijn 9292' kan je reizen die je regelmatig maakt opslaan, waardoor je deze niet iedere keer opnieuw hoeft in te voeren. Een must-have dus voor iedereen die gebruik maakt van het openbaar vervoer.

Met 9292 weet je altijd hoe laat jouw trein vertrekt

0 Reactie(s) op: 7 handige apps voor de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.