7 spannende iPad-games voor de vrijdagmiddag

© CIDimport

7 spannende iPad-games voor de vrijdagmiddag

Geplaatst: 16 december 2011 - 12:15

Aangepast: 13 december 2022 - 15:59

Redactie Computer!Totaal

De vier uur Cup-a-Soup momentjes kunnen goed aangevuld worden met een kwalitatief kwartiertje vermaak op je iDevice, zeker op de vrijdagmiddag. Hier 7 aanbevelingen.

7 spannende iPad-games voor de vrijdagmiddag-15082296

© CIDimport

Kortom

Paper Toss is een vermakelijk spelletje, al is de lol maar van korte duur. Met name het score-element en het willen verbeteren van je eigen score maakt dat je Paper Toss wellicht een volgende keer opnieuw op zult pakken.

App: Paper Toss

Platform: iPhone & iPad

Prijs: Gratis

Waardering: 6/10

Download

Land-a Panda

Het zal nog even duren voordat we het werkelijk weten, maar wij voorspellen dat Land-a-Panda net zo'n knaller wordt als Cut the Rope, Fruit Ninja en Angry Birds.

Land-a-Panda is in principe een schaamteloze uitbuiting van ideeën gebaseerd op de gameplay uit de oude Donkey Kong Country-games. Door een verscheidenheid aan kanonnen te gebruiken (waarmee je jouw figuurtje kunt afschieten) moet je de schattige panda genaamd Yang Guang naar zijn geliefde Tian Tian zien te krijgen. In ieder level heb je de mogelijkheid om drie moeilijk te bereiken munten te verzamelen en het spel wordt steeds moeilijker naarmate je vordert door de toevoeging van meerdere typen kannonen of gevaren als vijanden of scherpe pinnen.

Het spel voor de iPhone en iPad ziet er geweldig uit. Grafisch heeft het zo'n schattig uiterlijk meegekregen dat het even tranen in onze ogen bracht. Zeker als je het spel in actie ziet, zorgt het Retina display voor prachtige beelden.

7 spannende iPad-games voor de vrijdagmiddag-15082296

© CIDimport

Kortom

Land-a-Panda voegt daarnaast consequent nieuwe interessante elementen en obstakels toe aan de toch al uitdagende en gevarieerde gameplay. We werden telkens verrast door de continue toevoeging van elementen, die ervoor zorgden dat we genoodzaakt waren om een bepaald level op een heel andere manier aan te pakken dan het level ervoor. En dat terwijl dit letterlijk een spel is waarin je enkel en alleen een panda moet lanceren met een kanon.

App: Land-a Panda

Platform: iPhone & iPad

Prijs: €0,79

Waardering: 9/10

Download

Tetris

Misschien is Tetris wel het beste spel dat ooit is gemaakt. En dat voor een spel dat in twee weken door één man in elkaar is gezet. Toen het spel verscheen, werd het na verloop van tijd door de Russische geheime dienst, de KGB, verboden voor ambtenaren omdat de productiviteit daalde. Iedereen was alleen nog maar Tetris aan het spelen. Het zegt iets over het tijdbeeld, maar ook over de verslavende werking van Tetris.

7 spannende iPad-games voor de vrijdagmiddag-15082296

© CIDimport

Wat direct opvalt in de iPhone-versie van het klassieke Tetris is dat de ontwikkelaar in al zijn wijsheid heeft besloten om het scherm te verkleinen. Dit terwijl het iPhone-scherm al niet het grootste op de markt is. Ze hebben er ook nog een effect overheen gelegd waardoor het net lijkt of het speelveld niet helemaal recht loopt. Hierdoor krijg je een vertekenend beeld bij het spelen van het simpele spel.

Waarom weet niemand. Om dit probleem ietwat te tackelen, laat de game zien waar de stenen terecht gaan komen. De besturing van de game is verder prima. Met je vinger duw je de stenen in de richting waar je wilt dat ze terecht gaan komen en een tik op het blok draait het blok naar de gewenste positie. De besturing is simpel maar doeltreffend, zoals dat hoort bij Tetris.

Tetris kent twee spelsoorten, te weten marathon en magic. Marathon is de klassieke Tetris zoals we die allemaal wel eens gespeeld hebben. Plaats de blokken in een zo logisch mogelijke volgorde op elkaar zodat er volledige rijen ontstaan. Heb je een complete horizontale rij, dan verdwijnt deze. Je bent af wanneer je de top van het speelveld bereikt. In magic krijg je opdrachten die je moet uitvoeren om verder in de game te komen. Wederom simpel, maar doeltreffend.

Kortom

Tetris is en blijft een klassieker, ook op de iPhone en de iPad. Heb je even zin om tijdens de eeuwig vervelende treinrit, op de wc of gewoon liggend op de bank een spelletje te doen, dan is Tetris de ideale game. Pas alleen wel op, want voor je het weet ben je een uur verder. Na al die jaren heeft het spel namelijk nog steeds niets aan verslavingsfactor ingeboet. Jammer alleen van het rare kleine scherm.

App: Tetris

Platform: iPhone & iPad

Prijs: €0,79

Waardering: 9/10

Dowload

Unblock Me

Gamen op de telefoon is in de loop der jaren helemaal ingeburgerd, maar de puzzelgames blijven achter bij spellen als Angry Birds of Tiny Wings. Misschien komt dit juist doordat je hierbij iets beter moet opletten of omdat ze soms zó moeilijk zijn dat er na level 2 niks meer aan is.

7 spannende iPad-games voor de vrijdagmiddag-15082296

© CIDimport

Unblock Me is een echte 'braintrainer' die vanaf level 1 al behoorlijk pittig is. Het spel heeft geen flitsende graphics maar dit is voor een denkspel als dit ook niet nodig. Het speelveld ziet er erg rustig uit en dit maakt dat het concentreren op de game niet veel moeite kost. Wat meer moeite kost is om het rode blok te herkennen tussen de bruine exemplaren.

Om te oefenen is de 'relax mode' een aanrader, hier speelt de tijd geen rol en gaat het erom het rode blokje uit het veld te slepen. Bij de 'challenge mode' wordt het spel uitdagender; hier kunnen sterren gehaald worden door zo min mogelijk zetten te doen. Daar het spel meteen al behoorlijk ingewikkeld is, vraagt het enige oefening om de levels met 3 sterren af te ronden.

Kortom

Unblock Me is een leuke puzzelgame met een rustige uitstraling. Geen overbodige muziekjes of extreem bewegende delen. Dit maakt het een fijn denkspel. Het is niet het makkelijkste spel, maar hierdoor blijf je het wel steeds proberen. Als een level echt onmogelijk lijkt, biedt het spel hints om er toch uit te komen.

App: Unblock Me

Platform: iPhone & iPad

Prijs: €0,79

Waardering: 8/10

Download

ARBasketball

Schietspellen zijn erg populair en maken dankbaar gebruik van AR en de gyroscoop. ARBasketball doet het rustiger aan, maar is desalniettemin bijzonder vermakelijk.

Om ermee aan de slag te gaan, moet je eerst een pdf-bestand afdrukken. Leg de afdruk op tafel, kijk er nadat je de app hebt geïnstalleerd via de camera van je iPhone naar en aanschouw een wonder.

7 spannende iPad-games voor de vrijdagmiddag-15082296

© CIDimport

Op de plek van het A4-tje verrijst een basket, klaar voor gebruik! Gebruik een vinger om de ballen in het net te krijgen. Uiteraard kun je het papiertje (en dus de basket) eenvoudig naar het bureau van een collega of vriend verplaatsen, om zo een competitie te starten.

Kortom

ARBasketball is leuke game om samen met je collega's de tijd te doden tijdens de saaie kantooruren. Het competitie-element maakt deze app extra leuk om tegen collega's te spelen.

App: ARBasketball

Platform: iPhone & iPad

Prijs: Gratis

Waardering: 6/10

Download

Parachute Ninja

Parachute Ninja combineert het touch screen en de bewegingssensor voor de besturing, en maakt dus optimaal gebruik van de mogelijkheden van de iPhone. Met je vinger slinger je een kleine ninja de lucht in met een katapult, waarna je de iPhone moet kantelen om objecten te ontwijken of juist te raken. De parachute uit de titel is in feite een paraplu die de ninja kan uitklappen als je op het scherm tikt terwijl hij in de lucht is. De levels zijn gevuld met zwevende katapulten, trampolines en opgevoerde ventilatoren, die je allemaal helpen hoger te komen.

7 spannende iPad-games voor de vrijdagmiddag-15082296

© CIDimport

De verhaalmodus van Parachute Ninja bestaat uit niet veel meer dan van punt A naar punt B komen. Ondertussen gooit de game een hoop stekelige en kwaadaardige objecten en vijanden op je pad om te voorkomen dat je daarin slaagt. Interessant genoeg zit er geen tijdslimiet op de levels en kun je eigenlijk alleen falen door op te geven. Er zit wel een scoresysteem in voor hoeveel vuurvliegjes je kunt verzamelen, maar dat is alleen leuk voor de echte topscorefanaten die meer uit hun game willen halen.

Kortom

Naast de verhaalmodus is er ook nog een 'survival'-variant waarbij je zo hoog mogelijk moet springen, stuiteren en zweven, terwijl onder je de oceaan steeds hoger rijst. Hoewel het tiltmechanisme niet altijd even goed werkt, heb ik me meer dan prima kunnen vermaken met Parachute Ninja.

App: Parachute Ninja

Platform: iPhone & iPad

Prijs: €0,79

Waardering: 8/10

Download

Doodle Jump

Hoe simpeler het eruit ziet, hoe aantrekkelijker het voor de koper is. Zo kwam men op het idee van Doodle Jump: Een game waarvan het lijkt alsof hij door een kleuter getekend is op een ruitjespapiertje, en de gameplay is al net zo simpel.

7 spannende iPad-games voor de vrijdagmiddag-15082296

© CIDimport

Wat maakt Doodle Jump zo populair? Is het wel zo'n geweldig spel als wat iedereen denkt? De populariteit van Doodle Jump is vooral te danken aan het feit dat het er grappig uit ziet en je bent nooit uitgespeeld: je kunt je highscore altijd proberen te verbeteren, of proberen achievements te halen. Doodle Jump heeft eigenlijk maar 1 level, en een aantal werelden waarin je kunt spelen. Deze werelden zijn thema's van de game. Doordat je maar 1 level hebt en het spelletje niet uit kunt spelen houdt het je bezig. Naarmate je hoger komt wordt het wel steeds moeilijker maar dat mag de pret niet drukken! Echt bijzondere graphics heeft de game niet, maar alles loopt soepel en dat speelt wel zo prettig.

Kortom

Doodle Jump is een simpel maar erg verslavend spelletje waar je uren plezier van kunt hebben. Ben je een level zat, ga je toch gewoon in een andere wereld jumpen, dat maakt het weer heel anders. De graphics lopen soepel en het ziet er grappig uit. Een echte aanrader dus.

App: Doodle Jump

Platform: iPhone & iPad

Prijs: €0,79

Waardering: 9/10

Download

Deze verzameling is samengesteld door de redactie van Appfish.nl.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten