8 bestemmingen voor een oude smartphone

Door: rick-broida | 03 mei 2011 14:32

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7
  8. pagina 8

Je eerste smartphone ziet er nu misschien al ouderwets uit, maar ook zonder mobiel abonnement erop kun je er nog best veel mee.

Oude smartphones gaan lang mee… in de la waarin ze verdwijnen wanneer je even daarvoor iets nieuwers hebt gekocht. Het is helaas niet anders. Je wilt immers niet langer gezien worden met die ouderwetse troep.

Met oude MP3-spelers en digitale camera’s kun je vrij weinig, maar wat betreft smartphones gelden andere wetten en regels. Of je nu een oude BlackBerry Pearl, een T-mobile G1, een Nokia N73 of een iPhone van de eerste generatie hebt liggen, er zijn vele manieren waarop je oude telefoon nog goed van pas komt. Het is toch zonde om dat dure apparaat nu al af te schrijven?

Ik heb hieronder zeven leuke en praktische manieren op een rij gezet waarop je jouw oude smartphone weer tot leven wekt (en ik geef nog een achtste optie). Niet iedere suggestie werkt met iedere telefoon, maar ik garandeer je dat je de levensduur van je vertrouwde metgezel hiermee nog even oprekt.

1. Gebruik de telefoon voor noodgevallen

Volgens internationale regels moet een smartphone zonder simkaart altijd in staat zijn om 112 te bellen. Waarom houd je daarom je oude telefoon niet bij de hand, bijvoorbeeld in de auto of op kantoor voor gebruik in geval van noodgevallen? Je weet immers nooit of je huidige telefoon verliest of stukgaat. Leg er een voedingsbron bij, zoals een AC adapter, een autolader of een externe back-up batterij. Wel is van belang om te weten dat een telefoon zonder simkaart niet in staat is om zijn locatie door te geven, dus verdwaal niet diep in de bossen.

0 Reactie(s) op: 8 bestemmingen voor een oude smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.