8 opmerkelijke visitekaartjes

Door: volkert-deen | 20 maart 2012 13:45

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Onder het digitale geweld van smartphones en tablets is één analoog icoon moedig weerstand blijven bieden. Voor het visitekaartje is nog steeds geen volwaardig alternatief gevonden.

Het lot van de visitekaartjes is dezelfde weg gegaan als dat van het papierloze kantoor: al jaren wordt geroepen dat de bekende hardpapieren business cards hun langste tijd hebben gehad, maar ondertussen delen we ze rond als nooit tevoren.

Natuurlijk zijn er heel wat pogingen gedaan om met een digitale variant te komen, maar helaas is dat pas een volwaardig alternatief als je er echt overal mee uit de voeten kunt. De kans dat je op een willekeurige netwerkgelegenheid tussen bier en bitterbal door met alle aanwezigen even snel een digitaal visitekaartje kunt uitwisselen is vrijwel nihil. Een app als Bump is reuze prachtig, maar werkt natuurlijk alleen als alle aanwezigen hem hebben geïnstalleerd.

En dus blijven de analoge kaartjes onverminderd populair. En dat is best jammer, want hoe klein die kaartjes ook zijn, voor de pakweg 200 bytes aan info die ze bevatten nemen ze akelig veel plaats in - je vult er zo een bureaula mee, en dat komt de doorzoekbaarheid niet ten goede.

Een elektronische oplossing als die van Boonkuu Shin en Suunwoo Park (zie hieronder) zou daarom wellicht nog helemaal zo gek niet zijn. Deze minuscule scanner/monitor leest elk visitekaartje in dat je erin stopt, en kan het niet alleen op het eigen ingebouwde scherm reproduceren, maar is ook in staat de informatie die het bevat over te zetten naar andere externe databases.

Helaas is het bovenstaande slechts een concept. Uiteraard zijn er ook smartphone-apps met vergelijkbare functionaliteit, zoals CamCard voor Android en iPhone, of WorldCard Mobile (Android / iPhone) maar in de praktijk blijkt het nog een heel gedoe om alle info op die kaartjes correct in het systeem te krijgen. Dat krijg je ervan als iedereen er zo nodig zijn eigen persoonlijke draai aan moet geven.

Zeker is dat visitekaartjes nog lang niet dood zijn. We laten je kennismaken met een paar beroemde en bizarre kaartjes...

0 Reactie(s) op: 8 opmerkelijke visitekaartjes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.