8 spreadsheet programma's voor op je iPad

Door: kristian-van-tuil | 20 september 2013 10:00

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

Steeds meer gegevens gaan mee onderweg, dus ook spreadsheets moeten op de iPad te lezen en te bewerken zijn. In dit artikel bespreken we de acht beste spreadsheet programma's voor de iPad.

Een logische keuze voor spreadsheets op de iPad zou Microsoft Excel zijn, maar de bekende suite is vooralsnog niet voor de tablet van Apple beschikbaar.

Wel heeft Microsoft afgelopen zomer een versie voor de iPhone en Android uitgebracht, maar deze is alleen te gebruiken in combinatie met een betaald Office 365-abonnement. Wie toch prettig met spreadsheets op zijn tablet wil werken, moet dus op zoek naar een alternatief. In dit artikel bespreken we de acht beste spreadsheets voor het populaire apparaat.

1. Numbers

Apple's Numbers valt op door de grote hoeveelheid functies. Ingewikkelde formules, grafieken, meerdere werkbladen: alles kan zoals op de desktop. Beetje lastig is het aanpassen van de celeigenschappen, van tekst naar formule of datum bijvoorbeeld, maar Numbers past dan wel het onscreen-toetsenbord handig aan je activiteit aan. Voor Excel-gebruikers is het nog handig te weten dat als je een nieuw werkblad opent, je er een tabel aan moet toevoegen om de vertrouwde ruitjes te krijgen - een werkblad in Numbers kan namelijk veel verschillende tabellen bevatten. Ook hier weer het nadeel dat er geen 'opslaan als'-functie op zit. Dus eerst een kopie maken als je de vorige versie wilt bewaren.

Prettig is dat Numbers samenwerkt met iCloud, waardoor je spreadsheets op al je apparaten (Mac/Windows/iPhone) up-to-date blijven. Numbers wordt geleverd met kant-en-klare sjablonen waarmee je snel aan de slag kunt met populaire spreadsheet-toepassingen.

Bonustip: Download het gratis Microsoft SkyDrive voor de iPad en je kunt spreadsheets vanuit Office/SkyDrive rechtstreeks in Numbers openen. Bestanden kunnen worden opgeslagen in het bekende XLS-formaat van Excel.

Ontwikkelaar: Apple

Prijs: 8,99 EUR

[youtube]AmJ3SxsjhTU[/youtube]

1 Reactie(s) op: 8 spreadsheet programma's voor op je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 september 2013 12:00 Anoniem
  Een pro microsoft6 site
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.