8 spreadsheet programma's voor op je iPad

Door: kristian-van-tuil | 20 september 2013 10:00

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

5. iSpreadsheet

iSpreadsheet is een zeer basale editor voor iOS. Het laat je spreadsheets openen, aanmaken en bewerken en kan opslaan naar Dropbox en Google Drive. Het is echter niet mogelijk om in te zoomen, celeigenschappen aan te passen, randen of arcering toe te passen of kolombreedtes naar eigen inzicht in te stellen. Wel is het één van de goedkoopste tools uit de lijst en prima geschikt voor de manager die vooral spreadsheets wil bekijken.

Ontwikkelaar: SavySoda

Prijs: 2,69 EUR

6. Sheet2 HD

Sheet2 HD is een uitstekende en goedkope spreadsheet voor iOS die uitblinkt in compatibiliteit met opslagdiensten. De app kan werkbladen openen vanuit SkyDrive, Dropbox, Google Drive, Box, MyDisk, Afresco, egnyte, soonr en andere diensten. Hoewel het niet mogelijk is om cellen gelijktijdig aan te passen, kun je met de software wel met meerdere werkbladen werken en celeigenschappen veranderen. Ook ondersteunt Sheet2 HD tientallen functies, ook voor zeer specifieke statistische of wiskundige berekeningen.

Ontwikkelaar: Byte2

Prijs: 5,49 EUR

7. Permanent

Permanent ziet er fantastisch uit en is van de grond af opgebouwd voor touch. Daarom zijn belangrijke functies her en der extra nadrukkelijk aanwezig en zijn de knoppen groter dan bij andere iOS-spreadsheets. Het maakt dat Permanent in niets lijkt op de meeste andere besproken apps.

Het programma draait enkel in landschapsmodus en schikt werkbladen als projecten. Helaas is de grootte van tabellen beperkt, ontbreekt opmaak en kun je niet zelf de breedte van kolommen of cellen aanpassen. Wel kent Permanent een handige Undo-browser waardoor je op een visuele manier door eerdere stappen geleid kunt worden en fouten sneller en eenvoudiger kunt opsporen. Permanent kan overigens gewoon overweg met .XLSX bestanden en ondersteunt de meest populaire formules.

Ontwikkelaar: Permanent

Prijs: 8,99 EUR

[youtube]X-DoJApCE0I[/youtube]

8. Spreadsheet Touch

Ook Spreadsheet Touch is een sterk vereenvoudigde versie van Excel en lijkt vooral bedoeld om spreadsheets te lezen en te printen, wat het kan doen zonder tussenkomst van een pc of Mac.

De lijst van functies en features is lang, maar de app levert een knappe prestatie door de interface zeer simpel te houden. Meerdere cellen kunnen tegelijkertijd worden aangepast, maar helaas ontbreken ook hier grafieken.

Ontwikkelaar: B TO J PTY LTD

Prijs: 2,69 EUR

Bron: CIO.

1 Reactie(s) op: 8 spreadsheet programma's voor op je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 september 2013 12:00 Anoniem
  Een pro microsoft6 site
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.