9 apps die elke student moet hebben

© PXimport

9 apps die elke student moet hebben

Geplaatst: 4 september 2014 - 04:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Als je voor het eerst gaat studeren is dat een spannende ervaring, maar het kan ook stress geven. Je moet boeken kopen, examens doen, vrienden maken - de lijst gaat maar door. Het goede nieuws is dat je met een aantal digitale tools de overgang soepeler kunt laten verlopen. Hieronder 9 apps.

Het eerste wat een eerstejaarsstudent nodig heeft zijn de boeken voor alle vakken. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg manieren om afgeprijsde boeken te bemachtigen, waaronder Amazon Student (gratis; alleen online). Studenten kunnen bij Amazon zes maanden lang een gratis abonnement krijgen, met gratis verzending en exclusieve aanbiedingen en kortingen voor studenten - en dit geldt niet alleen voor boeken. Studenten kunnen ook profiteren van korting op opslagmateriaal, beddengoed en andere benodigdheden.

 

© PXimport

Bovendien heeft Amazon een apart gedeelte op haar site waar je studieboeken kunt kopen, verkopen en zelfs lenen. Na zes maanden krijgen studenten 50 procent korting op een Prime abonnement - waaronder gratis muziek, TV en film streaming - een koopje vergeleken met kabeltelevisie en een abonnement op een muziekdienst.

Studiehulp

Als je eenmaal je studieboeken hebt en alle opgegeven hoofdstukken gelezen hebt - dat ga je natuurlijk netjes doen, en zeker voordat het de eerste helft van het trimester voorbij is - kan het handig zijn om een studiehulp te hebben. Geloof het of niet, de goede oude flashkaart is nog altijd handig, en wie wil er bovendien zoveel papier verspillen? StudyBlue (gratis: iOS en Android) is een geweldige flashkaart app waarmee je je school en vakken kunt invoeren, en die vervolgens een lijst met studiegidsen aanbiedt. Studiegidsen van andere gebruikers zijn gratis, terwijl die van StudyBlue 9 dollar per stuk kosten (of je kunt voor 48 dollar een jaarabonnement op de pro versie kopen).

 

© PXimport

Je kunt ook je eigen flashkaarten aanmaken - het gaat het beste via de online versie, want wie wil er nou alles intypen op zijn telefoon? Tijdens het studeren kun je knoppen in de app gebruiken om aan te geven wat je goed of fout had, en vervolgens krijg je aan het einde van elke sessie een score te zien.

Examentijd

Voor degenen die verder willen gaan dan flashkaarten is er ExamTime (gratis, alleen online), een studietool vol met notities, quizzen, en mind maps die door studenten en docenten over de hele wereld zijn aangemaakt. Het idee is om studeren interactief te maken, wat helpt bij het leren en onthouden. Naast de activiteiten kun je met groepen online studeren en leerdoelen stellen.

 

© PXimport

Er is een handige ingebouwde studieplanner waarmee je lestijden, examens, huiswerk, studeertijd, en vrije tijd kunt invullen op een kalender. Je kunt deze als PDF opslaan of in iCal formaat. Het zou fijn zijn als je het ook direct in Google Calendar zou kunnen importeren. De gratis versie van ExamTime maakt het mogelijk om maximaal drie "vakken" in te plannen. Als je upgradet naar Premium (4 dollar per maand) of Premium+ (5 dollar per maand) krijg je respectievelijk negen of 25 vakken - plus toegang tot extra studiebronnen.

Uitslapen? Vergeet het maar

Natuurlijk is al die planning voor niets als je 's ochtends niet uit bed kunt komen. Als je altijd maar op de "snooze" knop drukt, dan is Alarmy: Sleep If You Can (€ 1,79: Android en iOS) een goed idee. Deze simpele app vereist dat je een specifieke foto maakt of je telefoon een bepaald aantal keren een heen en weer schudt om het alarm uit te schakelen.

 

© PXimport

De truc is om ervoor te zorgen dat het een foto moet zijn van iets dat niet in de buurt van je bed staat. Als de app eenmaal stil is, krijg je een handig weersoverzicht te zien zodat je je erop kunt kleden.

Het perfecte werkstuk

Het schrijven van een bibliografie kan een moeizaam proces zijn, zeker aangezien je het meestal meteen moet doen nadat je een flink werkstuk geschreven hebt. Gelukkig heeft de streepjescodescanner op smartphones dit een heel stuk gemakkelijker gemaakt.

 

© PXimport

Met EasyBib (gratis: iOS en Android) hoef je alleen maar de streepjescode van het boek waarnaar je verwezen hebt in te scannen, en het komt in een bibliografie in MLA, APA of Chicago stijl te staan. Je kunt dan de verwijzingen naar jezelf e-mailen of ze kopiëren en achteraan je werkstuk plakken.

Vergeet niet je moeder te bellen

Zelfs de meest geharde mensen kunnen zo nu en dan heimwee krijgen als ze voor het eerst op kamers gaan. Skype (gratis: iOS, Android, Amazon Fire OS) is een onmisbaar hulpmiddel om met vrienden en familie thuis in contact te blijven, vooral als je ver van huis bent.

 

© PXimport

Zorg dat al je vrienden en familieleden zich op de dienst aanmelden zodat je gratis zo vaak als je maar wilt kunt video chatten. Er is zelfs een groep chat functie waarmee je met maximaal negen andere mensen tegelijk kunt praten. Tegen een kleine vergoeding kun je ook naar mobiele telefoons of vaste telefoons bellen, wat heel handig is voor mensen die in het buitenland studeren.

Nieuwe vrienden maken

Natuurlijk wil je niet altijd in je kamer opgesloten zitten met een digitaal communicatieapparaat. Het maken van nieuwe vrienden is een belangrijk onderdeel van je studentenleven, en terwijl je misschien geluk hebt en een geweldige huisgenoot hebt die meteen je beste vriend of vriendin wordt, is de kans groot dat je verder wilt kijken. Daarvoor is er Skout (gratis; iOS en Android), een sociale app die bedoeld is om mensen persoonlijk samen te brengen voor leuke activiteiten.

 

© PXimport

De app gebruikt de GPS op je telefoon om andere gebruikers bij jou in de buurt te vinden, en je kunt profielen bekijken om naar mensen met dezelfde interesses te zoeken. Onthoud alleen dat je iemand voor de eerste keer het beste op een openbare veilige plek kunt ontmoeten.

Drink met mate

Laten we realistisch zijn: Er wordt door eerstejaarsstudenten flink wat afgezopen. Hoe jong of oud je ook bent, het is belangrijk dat je verantwoordelijk met je alcoholconsumptie omgaat. Wise Drinking (gratis: iOS en Android) is hier handig voor.

Een team van de Franse wijnproducent Pernod Ricard heeft deze goed ontworpen app gemaakt met als doel om gebruikers te helpen hun drinkgedrag te matigen en ze te laten weten wanneer het tijd is om een taxi te bellen.

 

© PXimport

De app gebruikt je geslacht, gewicht, en lengte om je BAC-niveau (blood alcohol content) te berekenen aan de hand van de hoeveelheid alcohol, het soort alcohol, en de tijd van consumptie. Je moet ook invoeren wanneer je voor het laatst een volledige maaltijd genuttigd hebt. Natuurlijk is deze BAC slechts een schatting - en helemaal afhankelijk van wat de gebruiker invoert - maar de app kan je in ieder geval bewust maken van je alcoholconsumptie. De app heeft bovendien een handige transportkaart met daarop het dichtstbijzijnde openbaar vervoer en taxi's. Er zijn zelfs knoppen om een vriend te bellen of het alarmnummer te bellen.

Tijd voor de sportschool?

Met al die snacks die je laat op de avond wegwerkt, onbeperkte maaltijden in de cafetaria en eindeloze drankjes, is het een goed idee om een fitness app te gebruiken om de boel een beetje in balans te houden.

Als je wilt focussen op je spieren en graag een wasbordje wilt, dan is JeFit (gratis: Android, iOS, en Amazon Fire OS) een goede optie. Deze app biedt allerlei gratis routines voor mannen, en een handjevol cardio en yoga oefeningen voor de afwisseling.

 

© PXimport

Voor de dames is er Nike Training Club (gratis; iOS en Android), een fitness gemeenschap voor vrouwen die gericht is op drie categorieën van trainingen: Get Lean, Get Tones, en Get Strong. Je kunt dan kiezen tussen beginner, gemiddeld, en gevorderd - en je kunt kiezen of je hardlopen aan je routine wilt toevoegen - en de app zal een trainingsprogramma van vier weken samenstellen. Elke oefening heeft een video (die moet je downloaden) en je kunt je eigen muziek kiezen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten