9 manieren om je iPhone batterij te sparen

Door: matthijs-van-den-broek | 15 oktober 2013 20:00

Apple

Een iPhone is een prachtig apparaat, maar je wil er wel zo lang mogelijk van genieten zonder het ding de hele dag aan de stroom te hebben. Hier zijn 9 manieren om je iPhone batterij te sparen.

1 Verlaag de helderheid van het scherm

Standaard staat de helderheid van het iPhone-scherm relatief helder ingesteld voor een mooie weergave. Zet de helderheid naar beneden: het scheelt je misschien wel uren accutijd. Ga je naar Instellingen > Helderheid.

2 Gebruik geen dynamische wallpapers

Het is mooi om te zien als achtergrond, maar het vreet energie. Zet de dynamische wallpapers uit via Instellingen --> Achtergrond en Helderheid. Kies dan een afbeelding die je zelf hebt gekozen, in ieder geval dus niet een uit de "dynamische" categorie.

3 Schakel push uit

Het direct binnenkrijgen van e-mail op je telefoon kan handig zijn, maar is niet altijd nodig. Deze Push-diensten vragen veel van de batterij en kun je uitschakelen in Instellingen > E-mail, contacten, agenda's > Nieuwe gegevens. Hoe minder je de iPhone laat controleren op nieuwe post, hoe beter dat voor de accu zal zijn.

4 Zet wifi aan als je thuis bent of op kantoor

Een stabiele wifi verbdinging met een goed signaal kost minder energie dan een 3G verbinding die constant door een dikke muur heen op zoek is naar "contact". Zet je op je werk of thuis dus 3G uit en wifi aan, dan scheelt dit acculeven. Ga naar Instellingen --> Wifi en Instellingen --> Mobiel netwerk.

5 Zet je Wifi connector uit als je onderweg bent

De wifi switch zit er om verbinding te maken met een wifi-netwerk: als je niet in de buurt bent van een (stabiel) netwerk of de hele tijd van A naar B aan het gaan bent, dan probeert je telefoon toch de hele tijd een Wifi-signaal op te pikken als je de wifi-switch op aan hebt staan. Zet hem uit. Ga naar Instellingen --> Wifi .

6 Schakel 4G uit (als je dat hebt)

De mobiele internetverbinding 4G is in opmars en het is razendsnel, helemaal omdat veel mensen er nog NIET op zitten. Een snelle verbinding vergt waarschijnlijk ook meer batterijleven, zet de verbinding dus uit als je hem niet gebruikt. Ga naar Instellingen --> Mobiel netwerk.

7 Automatisch slot tijd verkorten

Als je hebt ingesteld dat het scherm van je iPhone op zwart gaat na 1, 2 of meerdere minuten, dan is het slim om die tijd zo kort mogelijk te houden: iedere seconde dat dat prachtige scherm van je iPhone aanstaat, kost batterij. Ga naar Instellingen --> Automatisch slot.

8 Zet de trilfunctie uit

Handig, een trilfunctie die helpt als je in omgevingen bent met heel veel of juist heel weinig geluid. Zo'n vibrerend element in je telefoon kost natuurlijk wel accu: zet hem uit om energie te besparen. Doe dat via Instellingen --> Geluiden.

9 Sluit apps af die je niet gebruikt

Helemaal anders in iOS 7: het sluiten van apps. Sommige apps die op de achtergrond blijven draaien vragen veel van de accu. Het is dan handig om regelmatig apps helemaal te sluiten als je ze niet gebruikt. Doe dat door twee keer op de homebutton te drukken, en daarna het actieve app-scherm omhoog te swipen. De app zal dan sluiten.

0 Reactie(s) op: 9 manieren om je iPhone batterij te sparen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.