9 zakelijke apps voor de iPad

Door: redactie-computertotaal | 16 januari 2012 14:04

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Steeds meer taken die tot voor kort voorbehouden waren aan desktopcomputers en laptops, kun je nu ook prima uitvoeren op een iPad. Deze 9 apps het verlichten het werk van iedere moderne mobiele manager.

Lees ook:

12 gratis iPad apps

12 office apps voor iPad

12 zakelijke iPad apps

25 nuttige business-apps voor de iPad

1. Urenregistratie

Het aantal gewerkte uren bijhouden doet bijna iedereen met een baan. Je weet zo precies wat je verdient en als het niet klopt kun je ergens op terugvallen. Om dat nog makkelijker te maken is er de urenregistratie-app.

Deze app houdt voor jou bij hoeveel uur je per week of maand werkt. Dit doet de app doordat ingevoerd wordt hoeveel uur je gewerkt hebt die dag en dit bij de andere dagen van de week of maand op te tellen. De gemaakte uren worden gesorteerd per werkgever per periode. Heb je meerdere werkgevers, dan is dit dus geen probleem voor deze app. De interface is duidelijk en zonder al te veel poespas. Hierdoor werkt de app lekker en hoeft er nooit lang gezocht te worden naar de verschillende onderdelen.

De uren worden nauwkeurig bijgehouden en dit geeft een fijn gevoel. Alles kan gelinkt worden aan de website die bij de app hoort, waardoor je echt overal de uren bij de hand hebt.

Kortom

De urenregistratie-app is een goedwerkende app met een simpele bediening die doet wat van de app verwacht wordt. Het bijhouden van de gemaakte uren gaat makkelijk en de sortering op periode en werkgever is prettig. Het is fijn dat alle gegevens aan de website gekoppeld kunnen worden. Dit is nou een voorbeeld van een goed doordachte app!

Developer: Clabbers Communicatie

Prijs: € 0,79

Beoordeling: 8/10

2. Penultimate

Als het aan de makers van Penultimate ligt, zijn de tijden waarin je met een kladblokje en een pen rond liep verleden tijd. Zelfs voor de mensen die maar niet kunnen wennen aan een duidelijk toetsenbord boven de vrijheid van een pen.

Penultimate weet het beste van papier en digitaal samen te brengen door slimme functies. Zo is de app gericht op het gebruik met een stylus. Dit werkt erg prettig, doordat het bijvoorbeeld mogelijk is om in te stellen dat een aanraking van de pols met het scherm geen strepen maakt. Uiteraard blijft schrijven op een scherm anders dan op papier, toch is het mogelijk om met een beetje oefening duidelijk aantekeningen te maken op de iPad. De app biedt ook de mogelijkheid om foto's in te voegen, zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk aantekeningen maken bij een object dat je hebt gefotografeerd.

Notities zijn eenvoudig te ordenen doordat het mogelijk is om meerdere notitieblokken toe te voegen. Zo heb je voor elke gelegenheid een eigen notitieblok. Gemaakte notities zijn te delen via email. Helaas is het niet mogelijk om Dropbox of iCloud aan de app te koppelen, zodat notities altijd en overal beschikbaar zijn.

Kortom

Penultimate is een prachtige app die het maken van notities op de iPad door handige functies erg laat aanvoelen als het gebruik van pen en papier. Zo vormen bijvoorbeeld aanrakingen van de pols op het scherm geen probleem meer. Het enige dat deze app nog mist is integratie met clouddiensten, iets dat vergelijkbare apps wel bieden.

Developer: Cocoa Box Design LLC

Prijs: € 0,79

Beoordeling: 8/10

0 Reactie(s) op: 9 zakelijke apps voor de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.