9 zakelijke apps voor de iPad

Door: redactie-computertotaal | 16 januari 2012 14:04

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

3. Instapaper

Hoe open je online content op je iPad wanneer je geen internetverbinding hebt?

Er zijn nog niet zoveel wifi-hotspots als we zouden willen en zelfs als je de 3G iPad hebt zijn er nog steeds veel plekken in Nederland waar je geen signaal vangt. Daarom je artikelen die je later wilt lezen maar beter opslaan in Safari zodat je ze op ieder gewenst moment offline kunt lezen. Echter, Safari voor de iPad heeft die functie voor offline lezen helemaal niet. Dat is waar Instapaper van pas komt!

De app plaatst een knop in de Bladwijzerbalk van Safari waarop je kunt klikken als je een pagina voor later wilt bewaren. Hiermee maak je een downloadbare tekstversie van het artikel op de site van de ontwikkelaar. Later, wanneer je offline bent, kun je dat artikel lezen met Instapaper. Zelfs als je zelden offline bent, kan Instapaper nog steeds handig zijn.

Wellicht heb je ooit wel eens een reeks artikelen bewaard om te lezen voor wanneer je meer tijd had, om ze vervolgens weken later terug te vinden in een berg bladwijzer. Instapaper helpt hierbij omdat, zodra je geregistreerd bent, je het waarschijnlijk blijft gebruiken voor het opslaan van pagina's die je later wilt lezen. Er is een gratis Lite-versie beschikbaar van de app, maar de ontwikkelaar heeft alleen de Pro-verie aangemerkt als iPad compatible.

Kortom

Je kunt in totaal 250 pagina's opslaan die je kunt indelen in mappen. ook heeft het programma een donkere modus waarmee je 's nachts kunt lezen, en de mogelijkheid om artikelen aan te bevelen.

Developer: Marco Arment

Prijs: € 3,99

Beoordeling: 9/10

4. Iginition

Soms baal je ervan dat je de computer niet bij je hebt, bijvoorbeeld omdat je een bestand mist. LogMeIn Ignition lost dit probleem op door je iPad op afstand toegang te geven tot je computer via internet.

Het idee achter de iPad is dat het apparaat een brug slaat tussen je smartphone en je computer en dankzij de draagbaarheid is het makkelijker mee te nemen dan een laptop. Echter, soms baal je ervan dat je de computer niet bij je hebt, bijvoorbeeld omdat je een bestand mist. LogMeIn Ignition lost dit probleem op door je iPad op afstand toegang te geven tot je computer via internet. Om dit te kunnen doen moet je de software echter zowel op je computer als op je iPad hebben geïnstalleerd.

De software lijkt met een prijs van 80 euro aan de dure kant, maar vergis je niet: betere remote desktop software bestaat niet voor iOS. Zo biedt de software mogelijkheden als Wake-On-LAN, printen via AirPrint en integratie met clouddiensten. Ook kun je met de laatste update HD-video streamen.

Kortom

Surf naar secure.logmein.com en download LogMeIn Free op de computer die je op afstand wilt bedienen. Zoals de naam al aangeeft is die software gratis en kun je het installeren op net zoveel pc's of Macs als je wilt.

Developer: LogMeIn Inc.

Prijs: € 79,99

Beoordeling: 9/10

0 Reactie(s) op: 9 zakelijke apps voor de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.