9 zakelijke apps voor de iPad

Door: redactie-computertotaal | 16 januari 2012 14:04

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

5. Notably

Altijd en overal makkelijk notities maken op je iPad, die vervolgens via Dropbox automatisch op al je apparaten beschikbaar zijn. Dat is in een zin waar Notably voor staat.

Bij het eerste gebruik van Notably valt direct op dat de app over het algemeen vrij kaal is en echt de focus legt op het maken van notities. Deze kunnen los worden gemaakt, of worden geordend in virtuele notitieblokken. Dit is overigens zodanig vormgegeven dat het echt voelt alsof je voor elke gelegenheid een apart boekje met notities hebt.

Het sterke punt aan Notably is, dat het mogelijk is om de app te koppelen aan een Dropbox account. Hierdoor worden alle gemaakte notities automatisch als tekstbestand over gezet naar andere apparaten die op dezelfde Dropbox account zijn aangesloten. Dit werkt beide richtingen op, het is dus ook mogelijk om notities van een ander apparaat zo over te zetten naar Notably.

De functies van de app zijn, in vergelijking met andere apps voor het maken van notities vrij mager. Zo is het niet mogelijk afbeeldingen in te voegen, of te tekenen in de app. Dit maakt dat de prijs van de app wel aan de hoge kant is.

Kortom

Notably is een app die het erg eenvoudig maakt om notities te maken die automatisch met andere apparaten worden gedeeld door middel van Dropbox. De functies van de app zijn echter aan de magere kant, waardoor de prijs relatief hoog is.

Developer: Derek Lyons

Prijs: € 3,99

Beoordeling: 7/10

6. Bento for iPad

Bento voor de iPhone en iPod Touch was één van de eerste apps die goed liets zien waartoe het iPhone OS in staat was met betrekking tot krachtige apps vol met opties.

Diezelfde app is nu verkrijgbaar voor de iPad. Het is een databaseprogramma van FileMaker voor consumenten om gegevens te ordenen, van bankpasjes tot aan recepten. Het programma heeft 25 sjablonen, inclusief handige hulpmiddelen voor takenlijsten, recepten, het plannen van gebeurtenissen en beheer voor kleine bedrijven en klanten. Bento synchroniseert draadloos met Bento 3 voor de Mac. Dit vergroot de mogelijkheden van Bento, maar de opzichzelfstaande iPad-app is krachtig genoeg om te bieden wat je nodig hebt, zonder computer. In combinatie met een Mac zal Bento je databases synchroniseren, zodat de exemplaren op je Mac en iPad beiden actueel zijn. Dit gebeurt via wifi, je iPad en Mac moeten zich binnen hetzelfde netwerk bevinden.

Kortom

Het is een fraaier ogend en eenvoudiger te gebruiken databaseprogramma dan de 'gewone' FileMaker.

Developer: FileMaker Inc.

Prijs: € 3,99

Beoordeling: 8/10

0 Reactie(s) op: 9 zakelijke apps voor de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.