9 zakelijke apps voor de iPad

Door: redactie-computertotaal | 16 januari 2012 14:04

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

7. 1Password for iPad

Om nog enigszins overzicht te houden in al je loginnamen en wachtwoorden die je nodig hebt om kenbaar te maken dat jij het écht bent, gebruiken velen één of enkele wachtwoorden. Vanuit veiligheidsoogpunt is dit niet wenselijk, maar zonder ondersteunende software zit er verder weinig anders op. 1Password kan dit voor je veranderen.

Je kunt met 1Password eenvoudig sterke wachtwoorden genereren en deze opslaan achter de viercijferige inlogcode (gevoelige informatie achter een tweede wachtwoord). Je hoeft nu dus maar één code en één wachtwoord te onthouden en 1Password onthoudt de rest van je wachtwoorden, die nu tenminste verschillend en sterk zijn.

Er is ook een Mac-, Windows-, iPhone- en Androidversie van 1Password beschikbaar. De Macversie is geïntegreerd met Safari en werkt minstens zo prettig, maar de simpele realiteit is dat je niet altijd op je eigen PC of Mac werkt en deze ook niet altijd bij je hebt. Het is wel mogelijk om elders bij je 1Passwordgegevens te komen via Dropbox, maar dit is enigszins omslachtig.

Kortom

De interface van 1Password is clean en overzichtelijk en de app is functioneel dik in orde.

Developer: FileMaker Inc.

Prijs: € 3,99

Beoordeling: 8/10

8. Moleskine

Voor wie het merk niet kent: Moleskine produceert (papieren) agenda's en notitieboeken.

Deze app geeft het gevoel dat je een 'echte' Moleskine in handen hebt en de vormgeving is schitterend! Hij biedt bovendien een mogelijkheid die ontbreekt bij de concurrentie: je kunt bestaande of nieuwe foto's aan memo's toevoegen en gecombineerd opslaan. Ook de opties om te schetsen en labels toe te voegen, vormen een absolute meerwaarde ten opzichte van andere notitie-apps. Moleskine zou met kop en schouders boven de concurrentie kunnen uitsteken, ware het niet dat het mooie uiterlijk ten koste is gegaan van de techniek erachter. Daardoor werkt de app buitengewoon traag en is hij erg crashgevoelig in de door ons geteste versie. Daarbij komt dat het onhandig is dat je niet kunt typen in landscape, zodat je aangewezen bent op de onhandig kleine toetsjes die je in portretstand ziet.

Kortom

Vanwege de vormgeving, de uitgebreide functies en de potentie is Moleskine een eervolle vermelding waard, maar we smeken de makers om snel een update uit te brengen!

Developer: Moleskine Srl

Prijs: gratis

Beoordeling: 7/10

0 Reactie(s) op: 9 zakelijke apps voor de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.