Aan de slag met Wunderlist op de iPad

Door: evi-maquoi | 12 november 2014 08:00

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Takenlijstjes. De een is er dol op, de ander moet er simpelweg niets van weten. Eén ding is duidelijk: met Wunderlist heb jij de touwtjes in handen. De grootste troef van deze takenmanager? De app synchroniseert volledig automatisch en werkt naadloos op verschillende platformen.

Wunderlist is het geesteskind van het Duitse 6Wunderkinder. Christian Reber ontwikkelde de app op 24-jarige leeftijd in januari 2011. Slechts tien weken na de lancering was de app meer dan één miljoen keer gedownload en kroonde Apple Wunderlist tot iPhone-app van de week. Vandaag de dag heeft Wunderlist miljoenen gebruikers uit alle uithoeken van de wereld. Op de Wunderlist-website kun je een live teller zien die het totaal aantal taken registreert die met Wunderlist aangemaakt werden. Tijdens het schrijven van dit artikel stond de teller op 332.731.780 taken. Ondertussen zijn daar ongetwijfeld weer miljoenen bijgekomen. Lees ook: 10 iPad-problemen die je zelf kunt oplossen.

Alles-in-één

Het aantal apps om takenlijstje mee te managen, is al lang niet meer te tellen. Waarom we voor Wunderlist kiezen? Omdat deze app niet enkel geschikt is voor privézaken, maar ook ingezet kan worden voor werkgerelateerde takenlijstjes. Bovendien is Wunderlist op nagenoeg alle platformen aanwezig. Een takenlijst die je aangemaakt hebt op je iPad, kun je perfect beheren op je iPhone of Mac. En zelfs op een Android-apparaat of Windows-computer. Ook handig is dat je takenlijsten kunt delen. Wij tonen je op de volgende pagina's de belangrijkste functies van de gratis versie. Er is ook een betaald Pro-account met nog meer functionaliteiten, maar daar gaan we nu niet dieper op in.

Het grootste voordeel van Wunderlist is dat de toepassing op nagenoeg alle platformen werkt.

Installeren

Wil je de app proberen? Open dan de App Store en voer in het zoekveld rechts boven Wunderlist in om de app te zoeken. Tik vervolgens op Gratis en Installeer om aan te geven dat je de app op je iPad wilt installeren. Bevestig de actie door het wachtwoord in te voeren dat aan je Apple ID-gekoppeld is en kies daarna voor OK. Zodra de app op je iPad staat, tik je op Open.

In enkele seconden staat de app op je iPad.

Registreren

Om Wunderlist te kunnen gebruiken, heb je een account nodig. Je kunt dit gratis aanmaken op de computer of op je iPad. Wij kiezen ervoor om alles op de iPad te doen. Tik op de blauwe Aanmelden-knop en geef je naam, e-mailadres en een nieuw wachtwoord in om je te registreren. Heb je al een Facebook-account? Dan kun je ook kiezen voor Aanmelden met Facebook en daarna nog een wachtwoord kiezen. Om verder te gaan, tik je op Laten we beginnen.

Maak een nieuw account aan of log in met Facebook.

Lijstjes maken

Wunderlist doet een beetje denken aan een e-mailclient. Alles start namelijk met een Postvak in. Eén lange lijst heeft wellicht weinig zin. Om het overzicht te bewaren, kun je je taken maar beter opsplitsen. Standaard maakt Wunderlist al vijf lijstjes voor je aan: Privé, Werk, Winkelen, Te kijken films en Verlanglijst. Je vindt deze standaardlijstjes in de linkerkolom. Om extra lijstjes aan te maken, tik je simpelweg op +Nieuwe lijst toevoegen. Wil je de standaardlijstjes verwijderen? Gebruik dan helemaal links onderaan de Wijzig-knop en tik daarna op het rode cirkeltje naast één of meerdere lijstjes. Bevestig je keuze met Verwijderen en tik daarna op Klaar.

Standaardlijstjes verwijderen? Zo gepiept.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met Wunderlist op de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.