Al het nieuws onder je duim met RSS-feeds voor Android en iPhone

Door: andre-kies | 29 september 2014 10:45

How To

Nieuws is overal en altijd beschikbaar. Als je dan moet zoeken naar het nieuws dat bij jou aansluit, kost dit veel tijd. Een handigheidje om de topics automatisch te ontvangen, is door een RSS-feed te installeren op je mobiele apparaat. Met deze handige feeds hoef je niet meer te zoeken naar nieuws.

gReader app

De gReader app is beschikbaar voor Android en geeft je als gebruiker de mogelijkheid om je te abonneren op het nieuws van websites. Je kunt dus simpel gezegd al het nieuws van bijvoorbeeld Computertotaal.nl ontvangen, als je deze feed aanvinkt met de gReader app. Dit doe je door de applicatie te downloaden en vervolgens de reader app-functie helemaal onderin de applicatie te selecteren. Je komt dan in het menu van waaruit je al je nieuws kunt volgen.

Bepaal zelf op welke manier je de feeds wilt lezen.

In het begin is je scherm leeg, want je moet je nog abonneren. Selecteer + helemaal rechts bovenin van het scherm. Typ Computertotaal, of de naam van een andere website, in bij de bovenste zoekbalk waar om een URL wordt gevraagd. Je krijgt een lijstje met alle feeds die aansluiten op je zoekterm en kunt helemaal rechts van elke feed een vinkje plaatsen als je jezelf erop wilt abonneren.

Als je nu teruggaat naar het beginscherm dan zie je precies hoeveel feeds je nog niet gelezen hebt en word je automatisch up-to-date gehouden over je favoriete nieuwtjes. Je kunt daarnaast ook een selectie maken door vanuit dit menu op Alle items te drukken. Selecteer Bronnen beheren en druk op de feed die je zoekt. Je kunt vanuit dit menu bepalen of je de feeds vanaf de oorspronkelijke pagina wilt zien, de feed continu wilt synchroniseren of dat je juist aangepaste synchronisaties wilt.

gReader

Prijs: Gratis

Downloaden: Android

Flipboard

De Google Reader-app is alleen voor Android en focust zich op websites, Flipboard doet dat niet. Deze app is ook in de App Store van Apple gratis te downloaden en kan je van feeds voorzien van andere nieuwsmedia, zoals Twitter en Facebook. In Flipboard kun je snel je interesses opgeven, door deze aan te vinken. Volg je graag technologie, games en fotografie, dan geef je die interesses op door ze aan te klikken.

Als je Facebook, Twitter of LinkedIn selecteert, dan moet je eenmalig inloggen om het nieuws van deze pagina's op Flipboard te krijgen. Als je een account aanmaakt bij het programma, dan kun je ook direct artikelen delen met het deelicoontje of commentaar achterlaten.

Bepaal zelf van welke categorieën je nieuws wilt ontvangen.

Flipboard

Prijs: Gratis

Downloaden: Android en iOS

Feedly

Feedly heeft een RSS-feed database die zeer groot is waardoor je ongetwijfeld je favoriete websites en media tegenkomt. Allereerst kun je zoeken per categorie als je rechts bovenin op het zoekteken drukt. Wil je technologie of fotografie, dan druk je hierop en krijg je de hoogst aangeschreven RSS-feeds direct te zien.

Mocht jouw favoriet er niet bijstaan, dan vul je in de zoekbalk gewoon de naam in van het medium dat je zoekt, je selecteert deze en je wordt direct op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. In no-time heb je al je favorieten onder elkaar staan en hoef je niet meer te zoeken naar nieuws, het nieuws vindt jou!

Staat jouw medium niet in de lijst? Zoek hem dan zelf op zoals Zoom.nl.

Feedly

Prijs: Gratis

Downloaden: Android en iOS

0 Reactie(s) op: Al het nieuws onder je duim met RSS-feeds voor Android en iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.