Alle iPhone 12-geruchten verzameld

Door: Rens Blom | 17 augustus 2020 17:05

Nieuws

Apple komt binnenkort met de iPhone 12-serie. Wat kun je verwachten van de smartphones, en hoe duur worden ze? Computer!Totaal zet de iPhone 12 geruchten op een rij.

De iPhone 12-lijn gaat de iPhone 11-serie opvolgen. Die smartphones kwamen in het najaar van 2019 uit. In dit overzicht lees je alles over de aanstaande iPhone 12-serie. We werken dit artikel geregeld bij.

Voor het eerst vier modellen

Apple zou dit jaar voor het eerst vier iPhones in één serie aankondigen. We rekenen op de iPhone 12, 12 Max, 12 Pro en 12 Max.

iPhone 12: nieuw, compact model
iPhone 12 Max: directe opvolger van de iPhone 11
iPhone 12 Pro: directe opvolger van de iPhone 11 Pro
iPhone 12 Pro Max: directe opvolger van de iPhone 11 Pro Max

Oled-schermen met kleinere notch

De iPhone 12 lijkt een 5,4inch-scherm te krijgen en dat is kleiner dan de iPhone 11-reeks (vanaf 5,8inch). Het scherm van de iPhone 12 Max zou met 6,1inch even groot zijn als de iPhone 11.

De iPhone 12 Pro zou ook een 6,1inch-display hebben en de iPhone 12 Pro Max wordt met 6,7inch de grootste van de vier. Hiermee wordt de Max-versie groter dan de iPhone 11 Pro Max (6,5inch).

Ondanks de grotere schermen, zouden de iPhone 12-modellen fysiek niet tot nauwelijks groter zijn dan hun voorgangers. Dit komt omdat Apple de schermranden zou verkleinen en een compactere notch (bovenin) plaatst. Face ID-gezichtsbeveiliging en een selfiecamera zijn nog steeds aanwezig maar gebruiken simpelweg kleinere onderdelen.

Alle iPhone 12-modellen krijgen naar verluidt een oled-scherm. De iPhone 11 Pro-reeks heeft al een oled-scherm, maar de 11 gebruikt een minder goed lcd-scherm. Wie een goedkopere iPhone zoekt, krijgt er straks dus een beter scherm voor terug.

Als je een Pro-model kiest, ga je er qua beeldkwaliteit ook op vooruit. Apple zou de iPhone 12 Pro en Pro Max namelijk voorzien van een 120 Hz-display. Huidige iPhones hebben een 60 Hz-scherm, wat betekent dat het beeld zichzelf 60 keer per seconde ververst. Een 120 Hz-scherm ververst zichzelf dus veel vaker en dat levert vloeiender beeld op. De smartphone voelt daarom sneller aan, animaties zien er gelikter uit en tekst leest prettiger. De iPhone 12 en 12 Max krijgen waarschijnlijk een 60 Hz-scherm.

Standaard 5G, mogelijk later een 4G-variant

Hoewel niet alle bronnen het erover eens zijn, lijkt het erop dat alle iPhone 12-modellen geschikt zijn voor 5G-internet. Huidige iPhones kunnen niet overweg met 5G, dat sneller en stabieler internet biedt dan 4G. Veel moderne Android-telefoons vanaf 399 euro zijn ook geschikt voor 5G.

Meerdere geruchten claimen dat Apple in het voorjaar van 2021 een iPhone 12 4G uitbrengt, die goedkoper wordt dan de 5G-varianten. Hier is nog weinig concreet bewijs voor, en het zou ook kunnen gaan om een grotere versie van de iPhone SE.

Verbeterde specificaties

Naar verwachting draait de gehele iPhone 12-serie op Apple's nieuwe en nog niet aangekondigde A14-processor. Deze moet sneller en energiezuiniger zijn dan de A13-processor in de iPhone 11-reeks. Ook krijgen de Pro-modellen een driedubbele camera met betere lenzen en een Time of Flight-sensor voor betere dieptemeting. Die ToF-sensor en derde cameralens (voor 3x zoom) ontbreken op de iPhone 12 en 12 Max. Deze smartphones hebben alleen camera's normale foto's en wijde groothoekbeelden.

Interessant zijn de aanwijzingen dat Apple alle iPhone 12-modellen minstens 128 GB opslagruimte geeft. Dat is dubbel zoveel als de iPhone 11, die start bij 64 GB. Meer opslaggeheugen betekent meer ruimte voor apps, foto's en games, wat prettig is omdat de iPhone geen micro-sd-kaartje ondersteunt.

Het lijkt er sterk op dat de iPhone 12-modellen gebruik maken van een lightning-aansluiting, en dus niet overstappen op usb-c.

Mogelijk geen stekker meegeleverd

Volgens steeds meer geruchten stopt Apple geen stekker en oordopjes in de doos van de iPhone 12-serie. Er zou wel een stevigere usb-kabel meegeleverd worden. Het schrappen van de stekker en oordopjes scheelt Apple geld, waardoor het duurdere onderdelen in de iPhone kan stoppen zonder de verkoopprijs te verhogen. Een stekker moet je waarschijnlijk dus zelf regelen. Je kan de iPhone 12 ook draadloos opladen.

iOS 14

De iPhone 12-serie draait bij de release op iOS 14, Apple's nieuwste software. iOS 14 introduceert veel verbeteringen ten opzichte van iOS 13 en komt via een update ook naar veel andere iPhones.

iPhone 12 prijs

Het lijkt erop dat Apple de iPhone 12-reeks ongeveer even duur maakt als de iPhone 11-serie. De iPhone 12 Max - de opvolger van de iPhone 11 - zou in de Verenigde Staten 749 dollar gaan kosten. In Nederland zal de prijs waarschijnlijk rond de 800 euro komen te liggen.

De iPhone 12 Pro moet minstens 999 dollar opbrengen - identiek aan de 11 Pro, terwijl de iPhone 12 Pro Max uitkomt vanaf 1099 dollar. We verwachten dat de Nederlandse prijzen voor de 128 GB-modellen 1159 en 1259 euro bedragen.

Blijft over: de iPhone 12, aka het vierde en nieuwe model met een compact 5,4inch-scherm. Volgens meerdere bronnen gaat deze iPhone 649 dollar kosten. Als dit klopt, zou 'ie qua prijs tussen de iPhone SE 2020 en iPhone 12 gaan zitten.

iPhone 12 kopen in november?

Apple heeft tegenover investeerders aangegeven dat het zijn nieuwe iPhones niet in september presenteert, maar 'enkele weken' later. Sommige bronnen claimen dat de presentatie op 12 oktober plaatsvindt. De iPhone 12 zou 19 oktober uitkomen en de iPhone 12 Pro ergens in november.

0 Reactie(s) op: Alle iPhone 12-geruchten verzameld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.