Alternatieve camera-apps voor iPhone

© PXimport

Alternatieve camera-apps voor iPhone

Geplaatst: 2 november 2011 - 14:17

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Evi Maquoi

Bent u niet tevreden over de standaard camera-applicatie van uw iPhone of iPad? In het uitstalraam van de App Store staan tientallen alternatieven. We schotelen u er enkele voor.

Camera+ 2.3.2 (1,59 euro) bijvoorbeeld heeft heel wat te bieden. U kunt gemakkelijk handmatig scherpstellen of gebruikmaken van de autofocus, zes keer digitaal zoomen en foto's onmiddellijk delen via Facebook, Twitter of Flickr. Er is zelfs een stabiliseerfunctie, timer en burstmodus voorhanden. Na het fotograferen kunt u uw afbeeldingen onmiddellijk bewerken: de belichting aanpassen, roteren, bijsnijden, speciale effecten toepassen of kaders toevoegen ... het kan allemaal.

© PXimport

Camera+ biedt een veelvoud aan mogelijkheden ten opzichte van de standaard foto-app.

Een andere erg geliefde fotoapplicatie is Camera Plus Pro 4.0 (1,59 euro). Eén van de grootste troeven van deze app is de snelheid. Fotograferen kan een stuk sneller dan bij de standaardapplicatie. Bovendien kunt u ook enkele basisbewerkingen op uw foto's loslaten. Zo is het onder andere mogelijk om de verzadiging, het contrast, de tint en kleurtemperatuur handmatig bij te stellen. Bijsnijden, speciale effecten en kaders toevoegen en delen op profielsites behoort eveneens tot de mogelijkheden. Ook interessant is dat Camera Plus Pro eveneens gebruikt kan worden voor video. U kunt het resultaat onmiddellijk publiceren op YouTube.

© PXimport

De Anti-Shake-functie van Camera Plus Pro werkt erg goed.

Retrofoto's

Houdt u van analoge fotografie? Dan moet u zeker Instagram eens proberen. Deze gratis applicatie wordt geleverd met een heleboel coole filters waardoor uw plaatjes een stuk ouder tonen. Daarnaast zit er ook een lomofunctie in verwerkt en een modus om de illusie op te wekken dat uw foto gemaakt is met een tilt-shift-objectief. Instaplus 1.0.3 (1,59 euro) is een vergelijkbare app. De sterkste troef van deze applicatie is dat u ook handmatig de helderheid, het contrast en de verzadiging kunt bijstellen.

 

© PXimport

Nadat u een effect hebt gekozen, kunt u nog een kader selecteren in Instaplus.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten