Amazon vraagt rechter het gebruik van de term 'App Store' toe te staan

Door: wouter-hoeffnagel | 27 september 2012 12:33

Nieuws

Amazon wil dat de rechter Apple's claim om exclusief te mogen adverteren met de term 'App Store' van tafel schuift. De claim is onderdeel van een rechtszaak uit maart 2011 en stelt dat Amazon de term 'App Store' misbruikt om een downloaddienst voor mobiele software aan ontwikkelaars te promoten.

Dit schrijft Reuters. De claim op de term 'App Store' werd door Apple eind november toegevoegd aan de rechtszaak, kort nadat Amazon de lancering van de Kindle Fire aankondigde. Amazon veranderde rond deze tijd de benaming 'Amazon Appstore for Android' in 'Amazon Appstore', wat volgens Apple tot verwarring leidt bij gebruikers zou leiden.

Algemene term

Amazon is het dus niet met de claim eens en vraagt de rechter de claim van Apple van tafel te schuiven. De fabrikant van de Kindle Fire stelt dat de term 'App Store' een dusdanig algemene term is geworden dat het gebruik van de term niet tot verwarring kan leiden.

De online boekverkoper stelt daarnaast dat zowel Apple-CEO Tim Cook als Apple-oprichter Steve Jobs het woord 'app store' hebben gebruikt om appwinkels van concurrenten te beschrijven. Zo zou Cook het hebben gehad over 'de hoeveelheid app stores die beschikbaar zijn', terwijl Jobs het had over 'vier app stores voor het Android-platform'

0 Reactie(s) op: Amazon vraagt rechter het gebruik van de term 'App Store' toe te staan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.