AnandTech: '32nm-processor van 'nieuwe iPad 2' bespaart veel energie'

Door: wouter-hoeffnagel | 04 mei 2012 14:57

Nieuws

Gelijktijdig met de lancering van de derde generatie iPad heeft Apple ook een nieuwe versie van de iPad 2 gelanceerd. De A5-processor van de iPad 2 is gebouwd via een nieuw productieproces. De batterijduur van de nieuwe iPad 2 is hierdoor in verhouding met de originele iPad 2 aanzienlijk langer.

Dit blijkt uit een test die AnandTech heeft uitgevoerd. Apple heeft een 32 nanometer (nm)-variant van de A5-processor gebouwd en geplaatst in de iPad 2. Het energieverbruik van de tablet is hierdoor flink verminderd. Zo blijkt de 'nieuwe iPad 2' tijdens het browsen op internet 1,6 uur langer mee te gaan, terwijl de winst tijdens intensieve grafische toepassingen oploopt tot maar liefst 3 uur extra batterijduur.

De nieuwe iPad heeft de codenaam 'iPad 2,4' meegekregen en is een 32 nanometer (NM)-variant van de A5-processor uit de originele iPad 2. Dit wil zeggen dat de processor met een kleiner productieproces is gebouwd dan zijn voorganger. Dit levert doorgaans voordelen op op het gebied van prestaties, energieverbruik en warmte.

0 Reactie(s) op: AnandTech: '32nm-processor van 'nieuwe iPad 2' bespaart veel energie'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.