App-review: Viber

Door: robin-smit | 25 december 2011 13:54

Nieuws

Gratis en onbeperkt bellen, het klinkt bijna te mooi om waard te zijn. Toch belooft Viber met hun app dat hoge telefoonrekeningen tot het verleden zullen gaan behoren.

Viber is een dienst die het mogelijk maakt om gesprekken tussen smartphones te voeren over het internet. Op het moment is dit mogelijk op zowel iOS als Android. Hierbij kun je zowel bellen over 3G als over Wi-Fi. Doordat de app automatisch je adresboek integreert, kun je gemakkelijk zien wie van je contactpersonen ook gebruik maken van Viber.

Uiteraard is een van de belangrijkste aspacten van een app als deze, dat de kwaliteit van de gesprekken goed is. Wanneer je belt over Wi-Fi kan dit zeker worden gezegd. Hierbij is de gesprekskwaliteit in veel gevallen zelfs een stuk helderder dan wanneer via het normale telefoonnetwerk wordt gebeld. Wanneer je besluit over 3G te gaan bellen zal je echter snel teleurgesteld worden door de kwaliteit. Uiteraard is dit per locatie verschillend, maar tijdens het testen van de app in verschillende gebieden was de kwaliteit matig tot onverstaanbaar te noemen.

Kortom

Viber is een app die zeker potentie heeft om met bellen te doen wat whatsapp met sms'en doet. Wanneer er alleen gebruik wordt gemaakt van Wi-Fi is de app ook daadwerkelijk het gebruiken waard. De kwaliteit over 3G daarentegen is in veel gevallen zodanig slecht dat het nagenoeg onmogelijk is om volledig over te stappen op Viber. Of dit zal verbeteren is nog maar de vraag, aangezien dit ook grotendeels afhankelijk is van de providers.

Bekijk Viber verder in iTunes(iPhone & iPad)

Beoordeling 6/10

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: App-review: Viber

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.