App Store schrapt in iOS 6 wachtwoordcontrole voor gratis apps

© PXimport

App Store schrapt in iOS 6 wachtwoordcontrole voor gratis apps

Geplaatst: 2 augustus 2012 - 09:33

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Wouter Hoeffnagel

Apple wil het downloaden van een gratis app of update voor een app via de App Store vereenvoudigen. De App Store vraagt in iOS 6 in deze gevallen niet langer om het wachtwoord van je Apple ID.

Zodra je een app probeert te downloaden of kopen in de App Store vraagt Apple je in te loggen met je Apple ID. De maatregel is vooral bedoeld om ongewenste aankopen te voorkomen. Ondanks dat de maatregel dus niet gericht is op gratis apps of updates, moet je ook bij deze downloads je wachtwoord invoeren. Hier brengt Apple in iOS 6 dus verandering in.

Downloads in de achtergrond

De wijziging werd opgemerkt door Reddit-gebruiker 'Varmanj', die toegang heeft tot de betaversie van iOS 6. Varmanj merkt daarnaast op dat de App Store je na het aanschaffen van een app niet langer terugstuurt naar je homescherm. De app wordt in de achtergrond gedownload, waardoor je direct door kunt gaan met het bladeren door de App Store.

MacRumors meldt dat de update in de beta inmiddels is teruggedraaid. De App Store vraagt inmiddels dus weer een wachtwoord zodra gebruikers een gratis app proberen te downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten