App van de week: Remote Desktop Lite

Door: onno-karman | 17 april 2010 17:15

Review

Iedereen heeft het waarschijnlijk wel eens meegemaakt. Je bent nét iets te lang blijven liggen en moet halsoverkop weg om de trein nog te kunnen te halen. En dan kom je er – als je al in de trein zit – achter dat je wat vergeten bent te e-mailen. Teruggaan is geen optie, wat nu? Dan ben je blij als je een iPhone hebt, met de app Mocha Remote Desktop Lite. Hiermee kun je op afstand inloggen op je (desktop)computer en zo toch nog die belangrijke bestanden versturen.

... And once again your iPhone saved your day… Uiteraard is dit intro in scene gezet en puur bedoeld om een mogelijke praktijksituatie te schetsen. Dit zou mij zelf nooit overkomen ;-).

Feit is wel dat het af en toe erg handig kan zijn om op afstand in te kunnen loggen op je thuiscomputer. En in die voorkomende gevallen, is Mocha Remote Desktop Lite een goede oplossing.

Met RDP kun je vanaf afstand je computer besturen.

Ik heb zelf een nogal flinke monitor met bijbehorende resolutie. En dat ziet er op het kleine schermpje van de iPhone wel wat anders uit. Je kunt echter in- en uitzoomen, het scherm verschuiven op de bekende iPhone-manier. Op 3G werkt het uiteraard niet zo soepel en snel als wanneer je via wifi verbinding maakt, maar al met al is het prima werkbaar.

Door in te zoomen en te schuiven, kun je alles toch goed lezen op je iPhone-scherm. RDP werkt zowel rechtop als liggend.

Ik had de app in een paar minuten ingesteld. Maar toch even een waarschuwing: je moet wel enig verstand hebben van pc’s, routers en netwerken om dit werkend te krijgen. Weet je wat je doet, dan kom je er met deze handleiding vast wel uit.

Nog een opmerking: Remote Desktop Lite werkt alleen als je computer is voorzien van Windows XP Professional, Windows Vista/7 Professional/Business of Ultimate. Met de Home-versies van Windows werkt het niet. En oh ja, uiteraard moet je computer wel aan staan (cq ‘Wake On Lan’), anders sta je voor een dichte deur!

Downloaden

Remote Desktop Lite (gratis) kun je hier downloaden (opent in iTunes).

0 Reactie(s) op: App van de week: Remote Desktop Lite

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.