Twitter is inmiddels niet meer weg te denken uit de online wereld. Zelfs veel critici van het eerste uur zijn inmiddels overtuigd: Twitter is here to stay. Uiteraard zijn er voor de iPhone diverse Twitter-clients beschikbaar, maar de beste app die ik tot nu toe ben tegengekomen is Tweetie. Inmiddels is versie 2 alweer een tijdje uit en ik kan hem (of haar?) iedereen aanraden. Tweetie 2 is daarom App van de Week!

Sleep over een tweet om snel shortcuts zichtbaar te maken (1). Als je ongelezen berichten hebt, dan verschijnt een blauwe bolletje onder de knopjes (2).

Berichten lezen

Zoals gezegd, blinkt Tweetie uit door zijn fijne interface. Maar je moet wel even weten hoe het werkt. Als je bijvoorbeeld je tweets wilt verversen, zul je je een ongeluk zoeken naar de refreshknop. Die is er namelijk niet. Ook schudden biedt geen soelaas. Hoe werkt het dan? Heel eenvoudig: als je bovenaan je tweets staat, sleep je deze even naar beneden en de lijst wordt ververst. Dat is inderdaad even wennen, maar dat gaat heel snel. Sterker nog, als je veel met deze app werkt, zul je merken dat je deze techniek ook gaat gebruiken in de apps voor bijvoorbeeld je e-mail en sms-berichten! Helaas, daar werkt dat dus niet :-)

Je kunt met Tweetie op verschillende manieren werken en iedereen zal zijn eigen voorkeuren hiervoor ontwikkelen. Zo kun je een bericht openen en de knoppen onderaan gebruiken om een antwoord te sturen of te retweeten. Maar het kan ook direct vanuit de lijstweergave: maak een slepende beweging van links naar rechts of andersom en dezelfde mogelijkheden zijn direct beschikbaar. Hoe je ook met Tweetie werkt, het werkt uitstekend en heel natuurlijk.

App van de week: Tweetie 2-15082296

© CIDimport

Sleep de lijst met tweets naar beneden om te refreshen

Berichten schrijven

De makers van Tweetie wilden een zo clean mogelijke interface maken. Dat dat gelukt is, wordt duidelijk als je een bericht maakt. Je ziet een leeg scherm, met het bekende toetsenbord en het aantal tekens dat resteert wordt rechtsonder getoond. Maar is dit alles? Nee, uiteraard niet. Ook dit moet je wel weer even weten, maar als je op het knopje waar het aantal resterende tekens wordt weergegeven klikt, wordt een zestal extra opties zichtbaar. Zo kun je onder meer een foto of video maken en toevoegen, of een keuze maken uit je Photo Library, snel een hashtag toevoegen en met een druk op de knop lange url's inkorten. Sinds versie 2 wordt ook geotagging ondersteund, en kun je je tweets verrijken met je huidige locatie. Deze locatie-informatie kost je overigens geen tekens, het wordt als extra informatie opgeslagen, net als bijvoorbeeld de tijd van de tweet.

App van de week: Tweetie 2-15082296

© CIDimport

Klik op het knopje met het resterende aantal tekens voor meer opties!

Conclusie

Alles wat je via Twitter.com kunt doen, kan ook vanuit Tweetie. Sterker nog: met Tweetie kun je veel meer. Het gaat te ver om alles hier te bespreken en dat is ook niet nodig. Onder Settings vind je namelijk een handige Manual, met uitgebreide basisinformatie tot Tips and Tricks en geavanceerde mogelijkheden. Het is aan te bevelen om dit allemaal een keer rustig door te nemen.

Ik heb vele Twitter-clients geprobeerd en er zijn diverse goede gratis alternatieven. Inderdaad: Tweetie 2 is niet gratis (€ 2,39), maar als je een Twitterholic bent, dan is Tweetie 2 zeker de moeite waard!

Tweetie 2 downloaden

Klik hier om Tweetie 2 te downloaden

App van de week: Tweetie 2-15082296

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000