Apple aangeklaagd voor illegale boekverkoop

Door: sebastiaan-bareman | 09 januari 2012 07:55

Nieuws

Chinese schrijvers klagen Apple aan voor de verkoop van illegale versies van hun boeken. Ze eisen een compensatie van 1,5 miljoen euro.

De negen Chinese schrijvers stellen dat Apple illegaal hun boeken aanbiedt via de iBooks Store. Het zou gaan om 37 werken die worden aangeboden door bedrijven die niet over de auteursrec hten beschikken.

30 procent commissie

De boeken zouden miljoenen keren zijn gedownload, waarbij Apple van elke verkoop 30 procent commissie ontvangt. De schrijvers lopen daardoor inkomsten mis en eisen van Apple nu een schadevergoeding betaalt van 1,5 miljoen euro (11.91 million yuan), meldt de Chinese nieuwssite People´s Daily.

De schrijvers eisen verder dat Apple zich aan de Chinese wet houdt en van tevoren controleert of de verkopers over het auteursrecht van een boek beschikken. Naar verluidt is Apple niet op deze eisen ingegaan.

Grootste internetbedrijf

Een woordvoerder van de schrijvers, Bei Zhicheng, spreekt van 'grote diefstal' en zegt dat Apple het grootste internetbedrijf in China is dat winst maakt door de verkoop van illegale boeken. Onder de schrijvers die zich hebben verenigd bevinden zich grote namen als Han Han, Licheng Peng, Cang, Murong Xuecun en Kong Ergou.

0 Reactie(s) op: Apple aangeklaagd voor illegale boekverkoop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.