Apple begint met terugbetalen te dure Lion-rekeningen  

Door: wouter-hoeffnagel | 31 juli 2011 13:39

Nieuws

De aanschaf van Mac OS X Lion bleek niet voor iedereen even soepel te verlopen. Het besturingssysteem, dat 23,99 euro of 29,99 dollar in de Mac App Store kost, werd bij sommige gebruikers meerdere keren afgerekend. Apple is begonnen aan het terugbetalen van de te veel in rekening gebrachte kosten.

John Christman kocht op 23 juli Mac OS X Lion. Na de aanschaf bleek echter niet 29,99 dollar, maar 3.878,40 dollar te zijn afgeschreven van zijn PayPal account. In totaal bleek het besturingssysteem maar liefst 122 keer te zijn afgerekend. Het probleem heeft mogelijk iets te maken met een nieuwe iCloud-feature.

 

De feature installeert automatisch alle apps die je uit de Mac App Store hebt gedownload. Christman zegt in totaal 116 apps op deze manier te hebben gedownload en geïnstalleerd. Iedere keer dat een download begon, bracht de App Store echter 31,79 dollar in rekening. Christman is niet de enige die tegen de problemen aanliep, ook op het Apple forum klaagde mensen over een te hoge rekening.

 

MacRumors heeft een screenshot van een mailtje ontvangen waarin de klantenservice van iTunes aangeeft dat het te veel in rekening gebrachte terug te betalen. Klanten die te veel hebben betaald kunnen binnen drie tot vijf werkdagen een vergoeding verwachten.

 

De screenshot van het mailtje van de iTunes-klantenservice (MacRumors)

0 Reactie(s) op: Apple begint met terugbetalen te dure Lion-rekeningen  

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.