Apple bereidt California Theatre voor op media evenement

Door: wouter-hoeffnagel | 22 oktober 2012 13:02

Nieuws

Het California Theatre in San Jose, Californië is klaar voor Apple. De locatie is aangekleed voor het media evenement van morgen. De aankleding is minder uitbundig dan bij andere evenementen van Apple.

Techie Buzz zocht de locatie op en maakte een fotoreeks. Hierop is te zien dat Apple de tekst 'Apple Special Event' boven de ingang van de locatie heeft gehangen. Ook zijn Apple-logo's in de verschillende kleuren op de muren aangebracht. De logo's zijn blauw, rood en groen en komen overeen met de kleuren op de uitnodiging die Apple naar de pers verstuurde.

iPad mini, iTunes 11 en iBooks 3.0

Apple introduceert morgen naar verwachting de iPad mini, het kleine broertje van de huidige 9.7 inch iPad. De iPad mini beschikt naar verwachting over een 7 inch scherm en is vooral gericht op het lezen van e-boeken. Apple zou dan ook gelijktijdig een nieuwe versie van iBooks lanceren, waarmee de e-boek-app direct is geoptimaliseerd voor de kleine iPad. Ook iTunes krijgt met iTunes 11 een flinke update.

Daarnaast wijzen geruchten op de komst van een 13 inch MacBook Pro met Retina-scherm. Apple lanceerde eerder dit jaar de 15 inch-variant van het apparaat. De komst van een 13 inch-versie ligt dan ook erg voor de hand. De prijs zou rond de 1.699 dollar komen te liggen, wat aanzienlijk lager is dan de 2.200 dollar die Apple voor het 15 inch-model vraagt. De 13 inch Retina MacBook Pro zou dan ook niet alleen interessant zijn voor consumenten die een kleinere notebook willen, maar ook voor mensen die geen 2.200 dollar aan een laptop willen uitgeven.

Vernieuwde iPad

Tot slot is het mogelijk dat Apple een vernieuwde versie van de bestaande iPad lanceert. Dit apparaat zou zijn voorzien van de Lightning-dockconnector die we kennen uit onder andere de iPhone 5 en vijfde generatie iPod touch. Verder zou het apparaat meerdere interne wijzigingen hebben gekregen, al is het niet duidelijk welke dit precies zijn.

0 Reactie(s) op: Apple bereidt California Theatre voor op media evenement

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.