Apple biedt klanten geld voor antennagate iPhone 4

Door: bas-bareman | 20 februari 2012 08:48

Nieuws

Apple biedt Amerikaanse klanten 15 dollar compensatie voor de antenneproblemen van de iPhone 4. Zo'n 25 miljoen klanten zullen hiervan naar verwachting gebruikmaken.

Afgelopen vrijdag bereikte de rechtszaak over de ontvangstproblemen van de iPhone 4 zijn climax. Apple sloot met de eisers een compromis waarbij het klanten een schikkingsbedrag van 15 dollar betaalt of een gratis 'bumper case', een iPhonehoes ter waarde van 29 dollar, aanbiedt.

25 miljoen klanten

Volgens Apple gaat het om een beperkt aantal klanten die gebruik zullen maken van de schikking. Het zou voornamelijk gaan om klanten die in 2010 geen genoegen namen met een gratis iPhonehoes die het bedrijf toen ter compensatie aanbood, meldt techsite CNet. Volgens een belangenbehartiger van de aanklagers gaat het om 25 miljoen gedupeerde klanten.

Klanten kunnen hun claim indienen op de website 'iphone4settlement', die over enkele weken actief zal zijn. Op de site kunnen Amerikaanse klanten binnen 120 dagen hun claim indienen. Daarnaast zal Apple klanten per e-mail en via USA Today en Macworld op de hoogte brengen van de schikking.

Misleidende info

Met de schikking komt een einde aan 18 samengevoegde rechtszaken over de 'antenne-gate'. De rechtszaken zijn aangespannen wegens de ontvangstproblemen van de antenne. In de aanklacht is Apple beticht van het verstrekken van misleidende informatie en het achterhouden van details over de ontvangstproblemen van de iPhone 4.

Na lancering van de iPhone 4, medio 2010, kwam een klachtenstroom op gang over het slechte bereik van de smartphone. De 3G-antenne aan de buitenrand van de iPhone 4 zou slecht met functioneren als de telefoon in de hand gehouden werd. Apple reageerde met het advies contact met de linkeronderhoek van de smartphone te vermijden. Later bood het bedrijf zijn klanten gratis iPhonehoesjes aan die de verstoring, de zogenaamde ´Death Grip´, moesten oplossen.

0 Reactie(s) op: Apple biedt klanten geld voor antennagate iPhone 4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.