Apple blijft Samsung ruim voor op de tabletmarkt

© PXimport

Apple blijft Samsung ruim voor op de tabletmarkt

Geplaatst: 4 maart 2014 - 10:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Samsung maakt ongeveer een kwart van alle Android-tablets die nu 62% van de tabletmarkt beslaat. de iPad verliest zijn meerderheidsaandeel maar Apple blijft veruit de grootste tabletleverancier.

Samsung heeft in het afgelopen jaar wereldwijd 37,4 miljoen tablets verkocht, terwijl het aantal tablets met Android in totaal bijna 121 miljoen stuks bedroeg. Asus, Amazon en Lenovo verkochten gezamenlijk 27 miljoen tablets terwijl kleinere spelers in totaal 60,6 miljoen stuk konden wegzetten. Apple verkocht 70,4 miljoen tablets. Dat wijzen nieuwe cijfers van Gartner uit, meldt TechCrunch.

Geen dominantie van Samsung in tabletmarkt

Daarmee is de tabletmarkt nog steeds wezenlijk anders dan die voor smartphones, waar Samsung de Androidmarkt domineert. De Koreanen zagen wel hun marktaandeel groeien van 7,4 naar 19,1 procent, waar de iPads daalden van 52,8 naar 36 procent. Samsung haalt de kleinere concurrentie in het Android-segment wel in.

Lenovo en Asus spelen met 3,3 en 5,6 procent marktaandeel een marginale rol; er zit met name voor Asus geen groei meer in. Het aandeel van de kleinere, niet gespecificeerde aanbieders groeit wel goed, al is het dus minder dan dat van Samsung.

Microsofts aandeel is in een jaar tijd gegroeid van 1 naar 2 procent.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten