Apple brengt Mac OS X Lion 122 keer in rekening

Door: wouter-hoeffnagel | 27 juli 2011 20:49

Nieuws

Het kopen van Mac OS X Lion lijkt simpel. Voor een Amerikaan is de aanschaf van het nieuwe besturingssysteem echter uitgelopen op een duur geintje. John Christman kocht op 23 juli Mac OS X Lion voor 31,79 dollar inclusief belasting. De Amerikaan ontving echter niet één, maar 122 keer het besturingssysteem.

Het bedrag dat van zijn PayPal-account werd afgeschreven bleek in totaal 3.878,40 dollar te zijn. MacRumors schrijft dat de Amerikaan bij zowel PayPal als Apple aan de bel heeft getrokken. Beide bedrijven geven echter elkaar de schuld en hebben de zaak in onderzoek. Christman heeft echter nog geen cent van de bijna vierduizend euro terug gezien.

Christman zit door de situatie in een lastige positie. Hij zegt over twee dagen zijn hypotheek te moeten betalen. Door de problemen heeft hij hier echter het geld niet voor. Apple heeft aan MacRumors laten weten met Christman contact op te zullen nemen om te problemen op te lossen.

Een screenshot van het PayPal-account van Christman (Bron: MacRumors)

De Amerikaan denkt dat het probleem te maken heeft met een nieuwe iCloud-feature. De feature installeert zodra je een Mac OS X Lion automatisch alle apps die je uit de Mac App Store hebt gedownload. Christman zegt in totaal 116 apps op deze manier te hebben gedownload en geïnstalleerd. Iedere keer dat een download begon, bracht de App Store echter 31,79 dollar in rekening.

John Christman is overigens niet de enige die problemen heeft met Mac OS X Lion en PayPal. MacRumors wijst op een discussie op het Apple supportforum over een vergelijkbaar probleem. Ook Digital Mom Blog is tegen het probleem aangelopen.

0 Reactie(s) op: Apple brengt Mac OS X Lion 122 keer in rekening

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.