Apple: 'Concurrenten streven verkeerd doel na'

Door: Elmar Rekers Elmar | 14 maart 2012 10:03

Apple

Jonathan Ive, vice president of industrial design bij Apple, is van mening dat concurrenten van de iPhone-maker geen schijn van kans maken om te winnen. "Ze zijn er simpelweg niet op gebrand betere producten te maken", aldus Ive.

De Britse Ive is verantwoordelijk voor het ontwerp van een groot aantal Apple-producten en zegt in een interview met This is London dat Apple een "fundamenteel andere visie" heeft dan andere gadgetmakers. "Als wij geen product kunnen maken dat duidelijk beter is dan het vorige, zullen we het nooit bouwen."

"En dat is een vrij ongebruikelijk uitgangspunt", gaat Ive verder. "De meeste concurrenten zijn namelijk alleen geïnteresseerd in het maken van iets dat 'anders' of 'nieuw' lijkt. Dat zijn echt de verkeerde doelen. Een product moet namelijk een verbetering zijn."

Cynisme en hebzucht

Volgens de topman van Apple kan zijn team op deze manier werken omdat er geen sprake is van een bepaald budget, tijdslimiet of een marketingstrategie. "Consumenten herkennen met zorg ontworpen producten in een markt waar cynisme en hebzucht de boventoon voeren", aldus de man die gezien wordt als de drijvende kracht achter onder meer de iPhone, iPad en Mac.