Apple doneert 2,5 miljoen dollar aan Rode Kruis voor hulp na orkaan Sandy

Door: wouter-hoeffnagel | 10 november 2012 11:52

Apple

Apple doneert 2,5 miljoen dollar aan het Amerikaanse Rode Kruis om de slachtoffers van de Orkaan Sandy te hulp te schieten. Het bedrijf wil families, bedrijven en gemeenschappen helpen te herstellen en herbouwen.

Dit heeft Apple bekend gemaakt in een interne e-mail die in handen is van 9to5Mac. Het bedrijf zette eerder al een iTunes-pagina op waarmee zowel klanten als medewerkers van Apple kunnen doneren aan de slachtoffers van het natuurgeweld. Apple maakt in de e-mail bekend dat medewerkers en klanten via deze actie al miljoenen dollars hebben verzameld voor de slachtoffers van orkaan Sandy.

Apple en goede doelen

De 2,5 miljoen dollar die Apple doneert komt boven op het bedrag dat werknemers en klanten hebben verzameld. Het is niet de eerste keer dat Apple doneert aan een goed doel. Sinds Tim Cook het stuur bij Apple heeft overgenomen doneert het bedrijf openlijk aan goede doelen.

Zo zette Apple in september 2011 een liefdadigheidsproject op waarbij het bedrijf de donaties met werknemers aan goede doelen verdubbeld. Apple geeft dus voor iedere dollar die een werknemer doneert eveneens een dollar. Werknemers kunnen doneren uit een flinke lijst met goede doelen, die door Apple zijn geselecteerd.

0 Reactie(s) op: Apple doneert 2,5 miljoen dollar aan Rode Kruis voor hulp na orkaan Sandy

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.