Apple dumpt Java op alle OS X webbrowsers

Door: chris-koenis | 19 oktober 2012 10:10

Nieuws

Apple heeft zich nog verder gedistantieerd van Java. In een woensdag verschenen update voor OS X verwijdert het zijn default Java-plugins voor webbrowsers op de Mac.

Apple heeft een Mac OS X-update uitgebracht waarin het overduidelijk afstand neemt van Java. Na het installeren van de update staat Apples eigen Java-plugin voor webbrowsers die compatibel zijn met Mac OS X niet langer default geïnstalleerd. De voortdurende veiligheidsproblemen met Java, met name via Flashback, lijken Apple genoeg geweest.

Applet zelf installeren

Gebruikers die toch gebruik willen maken van de applet krijgen de melding dat deze niet langer beschikbaar is. Zij worden vervolgens doorverwezen naar de website van Oracle en kunnen daar op eigen houtje de juiste plug-in vinden en desgewenst installeren.

Apple onderhield al lange tijd een eigen Java-implementatie. Daarbij moest het aan de lopende band zelf komen met patches voor kwetsbaarheden. Bij de uitbraak eerder dit jaar van de beruchte Flashback-trojan moest Apple voor het eerst publiekelijk door het stof toen de malware duizenden Macs binnendrong.

Apple patcht laat

Flashback kwam binnen via een Java-plugin op OS X en besmette naar verluidt ook 1500 Nederlandse Mac-gebruikers. Apple kwam pas 7 weken na het ontdekken van de Java-ingang van Flashback zelf met een eerste patch. Dat leverde veel onbegrip op bij malware-analisten.

0 Reactie(s) op: Apple dumpt Java op alle OS X webbrowsers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.