Apple dwingt Pegatron te stoppen met de productie van Asustek's ultrabook

Door: wouter-hoeffnagel | 14 februari 2012 18:32

Nieuws

Apple heeft haar leverancier Pegatron Technology onder druk gezet opdrachten voor de nieuwe ultrabook van Asustek Computer te laten vallen. Apple dreigde zijn opdrachten voor iOS-apparaten naar een andere leverancier te verplaatsen als Pegatron niet in ging op de eis.

Dit schrijft Digitimes op basis van het Chinese Commercial Times. De Commercial Times stelt dat de Zenbook van Asus die vorig jaar op de markt verscheen naar Apple's mening te veel lijkt op de MacBook Air. Dit zou dan ook de reden zijn dat Apple heeft besloten Pegatron te dwingen een keuze te maken tussen opdrachten van Apple en orders van Asustek.

iPad 3

De Commercial Times weet te melden dat Asus eind maart stopt met de productie van de Zenbook van Asustek. Het lijkt er dus op dat Pegatron is gezwicht onder de druk van Apple. Het bedrijf assembleert sinds 2011 iPhones voor Apple. Pegatron wil dan ook graag opdrachten binnen willen slepen voor de assemblage van de iPad 3.

De Zenbook van Asus

Asustek moet door de beslissing van Pegatron op zoek naar een nieuwe fabrikant. De Commercial Times schrijft dat het bedrijf nu de keuze heeft uit Compal Electronics of Wistron.

0 Reactie(s) op: Apple dwingt Pegatron te stoppen met de productie van Asustek's ultrabook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.