Apple eist 380 miljoen dollar van Samsung

Door: chris-koenis | 14 november 2013 09:50

Nieuws

De schadevergoeding die Apple eist van Samsung vanwege patentschendingen valt nog eens lager uit. Apple gaat nu voor 379,8 miljoen dollar.

Dat is opnieuw een stuk lager dan de ruim 1 miljard dollar die rechter Lucy Koh van de rechtbank in het Californische San Jose in eerste instantie toewees aan Apple. Deze werd in maart al voorlopig teruggebracht naar 600 miljoen dollar.

Bij de heropening woensdag van de rechtszaak rond de schadevergoeding die Samsung vanwege patentschendingen aan Apple moet betalen, wordt duidelijk dat de iPhone-maker 379,8 miljoen dollar eist. Dat meldt persbureau Reuters. Volgens Apple-advocaat Harold McElhinny heeft Samsung 10,7 miljoen toestellen verkocht die inbreuk maken op Apple-patenten. Iets wat volgens Apple 3,5 miljard dollar omzet opleverde voor zijn grootste concurrent.

Helft schadebedrag geschrapt

Het schadebedrag werd zoals gezegd in maart voor de helft geschrapt. De jury stelde namelijk in het vonnis in augustus 2012 maar één schadebedrag per inbreukmakend Samsung-product vast, terwijl de smartphones verschillende patenten zouden hebben geschonden. Daardoor werd het onduidelijk welk deel van de bedrag is toe te schrijven aan welk intellectueel eigendomsrecht.

Samsung gaat uiteraard direct tegen de nieuwe schade-eis van Apple in. Advocaat William Price laat weten dat het Zuid-Koreaanse bedrijf niet verder wil gaan dan 52,7 miljoen dollar. "Geen triviaal bedrag. Apple vraagt simpelweg te veel geld, waar het geen recht op heeft."

1 Reactie(s) op: Apple eist 380 miljoen dollar van Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 15 november 2013 08:59 darknessblade
    waar lijkt deze telefoon van samsung op (is uitgegeven voor de eerste generatie IPHONE)
    http://www.letsgomobile.org/images/news/samsung/samsung_f700_cellular.jpg
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.