Apple eist importverbod voor HTC-producten

Door: jasper-bakker | 12 juli 2011 12:20

Nieuws

Apple zet zijn patentstrijd tegen HTC voort met een nieuwe aanklacht bij de ITC. Het eist op basis van een wet uit 1930 een importverbod voor HTC's smartphones en tablets.

Die producten maken volgens Apple namelijk inbreuk op patenten die het heeft op technieken voor 'draagbare elektronische apparaten, en gerelateerde software'. Het is niet duidelijk om welke patenten en technologieën het gaat. De formulering van de betreffende apparatuur doet vermoeden dat het om tablets gaat, die HTC biedt met Android erop.

Eerst smartphones

In de eerste aanklacht van Apple tegen HTC gaat het namelijk om 'persoonlijke data- en communicatie-apparaten, en gerelateerde software'. Dat komt neer op mobiele telefoons. Die zaak, in maart vorig jaar ingediend bij de reguliere rechtbank en bij de Amerikaanse ITC (International Trade Commission), loopt nog. Volgens de huidige planning buigt een ITC-rechter zich in augustus over deze zaak.

De nu ingediende tweede patentaanklacht betreft vijf patenten van Apple. De eerste aanklacht ging om twintig patenten. De ITC is gemachtigd om de import van producten in de Verenigde Staten te verbieden.

Plus tegen Samsung

HTC ontkent met klem en is teleurgesteld dat Apple zich verlaagt tot concurrentie via de rechtbank, schrijft persbureau Bloomberg. Het Taiwanese bedrijf is na Samsung de grootste Aziatische fabrikant van smartphones. Apple heeft ook zaken lopen tegen Samsung, waarbij het ook een importverbod eist.

0 Reactie(s) op: Apple eist importverbod voor HTC-producten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.