Apple en Google gaan strijd aan om Kodak-patenten

Door: wouter-hoeffnagel | 06 augustus 2012 18:58

Nieuws

Niet alleen Apple, maar ook zoekgigant Google is uit op de patenten van Kodak. Apple is een samenwerking aangegaan met Microsoft om de patenten uit handen van Google te houden. De twee bedrijven gaan samen op de patenten van Kodak bieden.

The Wall Street Journal weet te melden dat Apple een strategische samenwerking aangaat met Microsoft en Intellectual Ventures Management. De drie organisaties willen als een groep op de patenten gaan bieden, waardoor zij meer kans denken te maken tegen Google. Het portfolio van Kodak bevat ruim 1.100 patenten met betrekking op digitale beeldmateriaal.

Google's partners

Google heeft zich eveneens met andere bedrijven in een groep verzameld. Google is een samenwerking aan gegaan met de fabrikanten van Android-smartphones LG, Samsung en HTC. Daarnaast neemt ook opkoper van patenten RPX deel aan de groep van Google.

Kodak en Apple zijn op dit moment in een juridische strijd verwikkeld. Kodak stelt hierin onder andere dat Apple de verkoop van Kodak-patenten probeert te vertragen. Kodak stelde hierbij dat Apple zelf interesse heeft in de patenten en door de verkoop zoveel mogelijk te vertragen een gunstige prijs wil bedingen.

0 Reactie(s) op: Apple en Google gaan strijd aan om Kodak-patenten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.