Apple en New Yorkse politie werken samen om diefstal van iPhones tegen te gaan

Door: wouter-hoeffnagel | 24 februari 2013 11:18

Nieuws

De diefstal van iPhones en iPad’s neemt in New York in de Verenigde Staten dusdanige vormen aan dat de lokale politie actie onderneemt. De New Yorkse politie meldt een team te hebben opgericht om gestolen smartphones en tablets terug te vinden. Het team werkt samen met Apple.

The New York Post meldt dat het politieteam van iedere Apple-gebruikers die slachtoffer wordt van diefstal het IMEI-nummer of online gegevens probeert te bemachtigen. Deze data wordt doorgespeeld aan Apple, die de locatie van het apparaat op kan zoeken en doorspelen aan de politie.

Eerste iPhones en iPad’s zijn al teruggevonden

De eerste Apple-producten zijn inmiddels door het team getraceerd en teruggevonden. De iPhones en iPad’s zouden in de meeste gevallen zijn doorverkocht aan mensen die niet weten dat de apparaten zijn gestolen. De apparaten worden desondanks in beslag genomen en teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaar.

De samenwerking tussen Apple en de New Yorkse politie moet de pakkans van dieven die Apple-apparaten stelen verhogen. Apple-producten worden een steeds populairder doelwit van criminelen. De diefstal van iPhones en iPad’s blijkt afgelopen jaar in New York met maar liefst 40 procent te zijn toegenomen. Ook in Amsterdam worden Apple-producten steeds vaker gestolen. Het aantal gestolen iPhones en iPad’s nam in de hoofdstad in 2012 met dertig procent toe ten opzichte van 2011.

0 Reactie(s) op: Apple en New Yorkse politie werken samen om diefstal van iPhones tegen te gaan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.