Apple en Samsung roken vredespijp

© CIDimport

Apple en Samsung roken vredespijp

Geplaatst: 12 augustus 2011 - 13:25

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

De patentkemphanen Apple en Samsung zijn ondanks rechtszaken over en weer wel overeengekomen dat ze elkaars producten niet met spoed zullen verbieden.

Om verdere procedures ordelijk te laten verlopen, zijn Apple en Samsung overeengekomen dat ze geen ex parte verbod van enig product in Nederland zullen eisen totdat de beslissing van het kort geding van deze week is gewezen, meldt Samsung in een persbericht.

Lancering Galaxy Tab

Dat betekent dat Samsung de Galaxy Tab 10.1 op de markt kan brengen. Op z'n vroegst pas 15 september zal er dan sprake zijn van mogelijke nieuwe spoedprocedures of ex parte verboden. De woordvoering van Samsung Benelux stelt dan ook dat de Nederlandse introductie van de Galaxy Tab voor 23 augustus gewoon op de agenda staat.

Donderdag bleek dat de rechter in het kort geding sympathie had voor de 'onzekere situatie' van Samsung. Als er al een verbod op bijvoorbeeld de Galaxy Tab zou komen, dan op z'n vroegst vanaf 13 oktober, beloofde de magistraat.

Er is Samsung veel aan gelegen om de nieuwe tablet uit te brengen. Ook de marketingmachine draait al op volle toeren. In Duitsland werd de Koreaanse techreus verrast door een voorlopig importverbod op de Tab 10.1, die geldt voor de hele EU, behalve Nederland.

Toch verdedigd in Duitsland

Overigens heeft Samsung, anders dan het zelf stelt, wel degelijk een rudimentaire verdediging gevoerd tegen de spoedaanklacht van Apple in Düsseldorf. Er is geen zitting geweest, maar Samsung heeft wel een bezwaarschrift ingediend, ontdekte patentcriticus Florian Mueller.

Naar verwachting zullen de strijdende partijen volgende week wel de eerste stappen zetten in de bodemprocedure van Samsung tegen Apple. Samsung claimt dat Apple ten minste vier 3G patenten schendt.

Meer weten over de patentstrijd tussen Apple en Samsung? Ga naar onze dossierpagina.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten