Apple gaat de Nest Learning Thermostat aanbieden via Apple Stores

Door: wouter-hoeffnagel | 29 mei 2012 13:46

Nieuws

Apple gaat de Nest Learning Thermostat aanbieden via Apple Stores. De thermostaat kan onder andere via een iPhone, iPod of iPad worden aangestuurd en zal voor 249 dollar in de Apple-winkels liggen.

Dit schrijft iLounge op basis van anonieme bronnen. 9to5Mac zegt van een onafhankelijke bron bevestiging hebben gekregen van de komst van de thermostaat naar de Apple Store. De Nest Learning Thermostat zou al in de computersystemen van Apple zijn opgenomen. Het is onduidelijk of en wanneer het apparaat naar Nederland komt.

Vader van de iPod

De Nest Learning Thermostat is ontworpen door Tony Fadell, die voorheen actief was als Senior Vice President van Apple's iPod-afdeling. Fadell wordt door vele dan ook gezien als de 'vader van de iPod'. In het ontwerp van de Nest Learning Thermostat zijn de ervaringen van Fadell bij Apple duidelijk te zien. Zo is het apparaat erg gebruiksvriendelijk en voorzien van een strak design.

De thermostaat past zich automatisch aan op het gedrag van de gebruiker. Nest, het bedrijf achter de Nest Learning Thermostat, stelt dat het apparaat na een week volledig is geprogrammeerd op basis van de voorkeuren van zijn gebruikers. De thermostaat geeft daarnaast informatie over de manier waarop de woning energie verbruikt, waardoor energiebesparingen gerealiseerd kunnen worden.

[youtube]B9qCLs8txBo[/youtube]

0 Reactie(s) op: Apple gaat de Nest Learning Thermostat aanbieden via Apple Stores

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.