Apple gaat in hoger beroep in rechtszaak tegen Kodak

Door: wouter-hoeffnagel | 27 augustus 2012 11:29

Nieuws

Apple gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter in de rechtszaak tegen Eastman Kodak Co. Apple stelt te hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de twee patenten op het gebied van digitale fotografie. Zowel Kodak als Apple claimen dan ook dat de patenten hun eigendom zijn.

Bloomberg schrijft dat Apple gisteren het hoger beroep tegen de uitspraak in de rechtszaak heeft ingediend. De Amerikaanse rechter Allan Gropper stelde Kodak in het gelijk en oordeelde dat de twee patenten eigendom zijn van de door financiële problemen geplaagde fabrikant van fotomateriaal.

Financiële problemen

Kodak wil de patenten in kwestie samen met een groep andere patenten verkopen. Het geld dat deze verkoop oplevert moet Kodak uit de financiële problemen helpen. Apple stelt tegenover Bloomberg dan ook dat het noodzakelijk is snel in hoger beroep te gaan, om te voorkomen dat Kodak de patenten verkoopt.

Desondanks laat Kodak in een verklaring weten nog geen besluit te hebben overnomen over het verkopen van de patenten die betrekking hebben op digitale fotografie. Kodak stelt te overwegen de patenten in de eigen portfolio te houden. De rechter heeft overigens de mogelijkheid het hoger beroep van Apple te wijzigen of Apple te vragen extra argumenten te geven voor het toestaan van het hoger beroep.

Doelbewust vertragen

Kodak is niet gelukkig met de juridische stappen van Apple. Het bedrijf stelt dat Apple de patenten over digitale fotografie zelf in handen wil krijgen. Kodak claimt dat Apple de verkoop van de patenten zolang mogelijk wil vertragen. Het bedrijf zou hierdoor een gunstige prijs voor de patenten wil afdwingen. De rechter oordeelde eerder dat Kodak de patenten ondanks het protest van Apple gewoon mag verkopen. Naast Apple is ook Google in de strijd voor de patenten.

0 Reactie(s) op: Apple gaat in hoger beroep in rechtszaak tegen Kodak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.