Apple gaat zich met de iPhone 3GS richten op prepaid-gebruikers

Door: wouter-hoeffnagel | 21 mei 2012 16:27

Nieuws

Apple wil zich met de iPhone 3GS mogelijk gaan richten op nieuwe markten. Het bedrijf zou de prijs van het apparaat flink gaan verlagen, om met het apparaat een goede positie op de prepaid- en opkomende markten te veroveren.

De iPhone 3GS is inmiddels drie jaar oud. Apple heeft doorgaans drie modellen van de iPhone gelijktijdig op de markt. Zo biedt Apple naast de iPhone 4S op dit moment een 8GB iPhone 4 en de iPhone 3GS 8GB aan. Je zou dan ook verwachten dat met de introductie van de volgende generatie iPhone (de iPhone 5??) de iPhone 3GS van het toneel verdwijnt en uit productie wordt genomen.

Wereldwijde distributeur

Peter Misek, een analist van Jefferies, schrijft (via Forbes) in een mededeling aan investeerders echter dat Apple een contract heeft getekend met een grote wereldwijde distributeur. De distributeur gaat de iPhone 3GS promoten en verspreiden in prepaidmarkten en in opkomende landen. Het lijkt er dan ook op de drie jaar oude iPhone voorlopig nog in productie blijft.

Om de iPhone 3GS de strijd aan te kunnen laten gaan met concurrerende toestellen zou Apple de prijs van de iPhone 3GS willen verlagen. Het apparaat gaat op dit moment in Nederland voor 349 euro over te toonbank. Apple zou deze prijs willen verlagen naar 250 tot 300 dollar.

0 Reactie(s) op: Apple gaat zich met de iPhone 3GS richten op prepaid-gebruikers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.