Apple geeft AirPort Express een update

Door: wouter-hoeffnagel | 12 juni 2012 19:43

Nieuws

De AirPort Express heeft een update gekregen. Zowel het uiterlijk als de specificaties hebben een update gekregen. In tegenstelling tot zijn voorganger wordt het apparaat niet langer direct in het stopcontact gestoken.

Het apparaat heeft veel weg van een witte variant van de Apple TV. De nieuwe AirPort Express wordt met behulp van een kabel met het stopcontact verbonden. Het apparaat heeft een aantal technische updates gekregen. Zo beschikt het apparaat over zowel een WAN- als LAN-poort. De WAN-poort was voorheen alleen op de AirPort Extreme, de grote broer van de AirPort Express, aanwezig.

Dual-band 802.11n WiFi

Daarnaast beschikt het apparaat over een dual-band 802.11n WiFi-chip. De chip maakt het mogelijk gelijktijdig apparaten aan te sluiten op de 2,4Ghz- en 5Ghz-frequentie. Dual-band 802.11n WiFi is al langer beschikbaar op de AirPort Extreme.

De AirPort Express beschikt al langer over een USB-poort voor het aansluiten van printers en zowel een analoge als digitale ingang voor audio. Deze poorten zijn ook op de nieuwe versie terug te vinden. De prijs van de AirPort Express blijft met 99 euro ongewijzigd.

0 Reactie(s) op: Apple geeft AirPort Express een update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.