Apple houdt Lion-gebruikers Messages-lokkertje voor

Door: martin-bruining | 20 februari 2012 12:04

Nieuws

Apple houdt Lion-gebruikers een worst voor met de bèta van Messages voor Mac. Zodra OS X Mountain Lion uit is, kunnen alleen gebruikers van die nieuwste versie de nieuwe chat-applicatie gebruiken.

De Franse Apple-nieuwssite Consomac.fr heeft ontdekt dat de Messages-applicatie exclusief in OS X Mountain Lion zal verschijnen. Tegelijk met de aankondiging van dat nieuwe besturingssysteem heeft Apple een proefversie van Messages vrijgegeven. Die nieuwe chatapplicatie wordt ingebouwd in Mountain Lion, dat komende zomer uitkomt.

iChat plus Whatsapp-alternatief

Messages is de opvolger van chatapplicatie iChat. Nieuw aan deze applicatie is de integratie van Apple's eigen iMessages-dienst. Via sms- en Whatsapp-alternatief iMessages kunnen gebruikers op iPhones en iPads gratis berichten met elkaar uitwisselen. Dat kunnen zij vanaf Mountain Lion ook via de Mac doen.

Voor gebruikers van het huidige Lion is het programma nu als bèta te downloaden. Die proefversie staat echter ingesteld om te verlopen zodra het nieuwe besturingssysteem officieel uitkomt. De Franse Apple-nieuwssite Consomac heeft een verwijzing in de Messages-code gevonden die duidt op het verlopen van de proefversie.

'Koop de nieuwe versie van OS X'

“Bedankt voor het deelnemen aan het Messages Betaprogramma. Met het inbouwen van Messages in OS X Mountain Lion is het bètaprogramma beëindigd", staat te lezen in de melding die gebruikers te zien krijgen zodra de bèta verloopt. “Bezoek de Mac App Store en koop OS X Mountain Lion om Messages te blijven gebruiken."

Net als de huidige OS X-versie Lion zal diens opvolger Mountain Lion alleen te koop zijn via de Mac App Store. Op dit moment is Mountain Lion al te downloaden als proefversie, maar die is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars. Het is onduidelijk wanneer de bètaversie van Messages exact verloopt. Apple heeft nog geen releasedatum voor OS X Mountain Lion bekend gemaakt.

De Franse site Consomac heeft in de code van Messages deze verwijzing ontdekt naar het verlopen van de proefversie. Zodra Mountain Lion officieel uit is, kunnen gebruikers op het huidige OS X Lion er geen berichten meer mee versturen.

0 Reactie(s) op: Apple houdt Lion-gebruikers Messages-lokkertje voor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.