Apple introduceert nieuwe iMac en Mac mini

Door: wouter-hoeffnagel | 23 oktober 2012 20:10

Nieuws

Apple introduceert een vernieuwde iMac en een vernieuwde Mac mini. De iMac is voorzien van een geheel nieuwe design en is superdun. De Mac mini krijgt alleen een hardwarematige update. De Mac mini is opnieuw beschikbaar in een 'normale' variant en serverconfiguratie. De nieuwe iMac's zijn beschikbaar vanaf december, terwijl de nieuwe Mac mini's direct in de winkels liggen.

De nieuwe generatie iMac ziet er prachtig uit. Het apparaat is maar liefst 80 procent dunner dan zijn voorganger. Dit is mogelijk dankzij het gebruik van een nieuwe lastechniek die materiaal op moleculair niveau samenvoegt. Het materiaal wordt hierdoor supersterk, terwijl er geen naden zichtbaar zijn. De dunheid van het apparaat komt echter wel tegen een prijs. iMac-gebruikers moeten het voortaan zonder optisch station stellen.

Het scherm

Het scherm van de nieuwe iMac is gelamineerd in het apparaat. Tussen het scherm en de glasplaat die hier bovenop ligt is hierdoor geen ruimte open gelaten. Het scherm is hierdoor inclusief de glasplaat maar liefst 45 procent dunner geworden. Een ander voordeel van het lamineren van het scherm is dat de tekst en grafische elementen op het glas lijken te liggen in plaats van eronder.

Het apparaat is leverbaar met een 21,5 inch scherm met 1920 bij 1080 pixels of 27 inch scherm met 2560 bij 1440 pixels. Het apparaat is uitgerust met IPS-technologie, die een kijkhoek van 178 graden mogelijk maakt. Het scherm is uitgerust met een anti-reflecterende coating, die de reflectie van het scherm met 75 procent moet verminderen.

Intel i5- of i7-processor

De laatste generatie iMac kan worden uitgerust met een dual-core Intel i5- of i7-processor. Het apparaat is uitgerust met een NVIDIA Kepler-videokaart en maximaal 32GB intern geheugen. De desktopcomputer kan worden voorzien van SSD met 768GB opslagruimte of traditionele harde schijf van 3TB. Ook is het mogelijk te kiezen voor de nieuwe optie Apple Fusion Drive. Hierbij wordt 128GB SSD gecombineerd met 1TB of 3TB traditionele harde schijf. De schijven worden gekoppeld en kunnen als één harde schijf worden gebruikt.

Het apparaat is voorzien van vier USB 3.0-poorten, twee Thunderbolt-poorten, Gigabit ethernetmodule en SD-kaartlezer. De nieuwe iMac is daarnaast voorzien van een FaceTime HD-camera die 720p beelden kan maken. Het apparaat is voorzien van twee microfoons en een verbeterd speakersysteem, dat 40 procent meer volume kan realiseren.

De prijs

De 21,5 inch iMac wordt standaard geleverd met een 2,7GHz quad-core Intel i5-processor, 8GB intern geheugen, GeForce GT 640M-grafische kaart en 1TB harde schijf. Het apparaat kost in deze configuratie 1.299 euro. De 27 inch iMac is standaard leverbaar met een 2,9GHz quad-core Intel i5-processor, 8GB intern geheugen, GeForce GTX 660M-grafische kaart en 1TB harde schijf. De 27 inch iMac is beschikbaar vanaf 1.799 euro. De nieuwe iMac's staan vanaf december in de winkels.

De nieuwe Mac mini

De Mac mini is beschikbaar in twee varianten. De 'normale' Mac mini is beschikbaar met een dual-core Intel i5-processor of een quad-core Intel i7-processor. Het apparaat is voorzien van een Intel HD Graphics 4000-grafische kaart en kan met maximaal 16GB intern geheugen worden uitgerust. De nieuwe Mac mini is leverbaar met een traditionele harde schijf met maximaal 1TB opslagruimte of een SSD met 256GB opslagruimte. Ook bij de Mac mini kan worden gekozen voor de nieuwe optie Apple Fusion Drive. De Mac mini is beschikbaar vanaf 599 euro.

In serverconfiuratie is de nieuwe Mac mini leverbaar met een 2.3GHz quad-core i7 processor en 4GB intern geheugen. Het apparaat is voorzien van twee 1TB harde schijven en wordt geleverd met OS X Server. Het apparaat is beschikbaar voor 999 euro.

Energie-efficient

Apple stelt dat de Mac mini 's werelds meest energie-efficiënte desktopcomputer is. Het apparaat verbruikt in ruststand slechts 11W. De nieuwe Mac mini is per direct leverbaar.

0 Reactie(s) op: Apple introduceert nieuwe iMac en Mac mini

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.