Apple introduceert nieuwe iPads op 22 oktober

Door: Elmar Rekers Elmar | 16 oktober 2013 08:10

Apple

Apple zal de nieuwe generatie iPads op 22 oktober presenteren. Dat blijkt uit een uitnodiging die Apple deze week naar verschillende media heeft gestuurd. Verwacht wordt dat het evenement in het teken zal staan van de iPad mini 2 en de iPad 5.

"We still have a lot to cover", is de enige tekst die op de uitnodiging van Apple te lezen valt. Hoewel er dus niet specifiek over iPads gesproken wordt, lijkt de sterke stroom geruchten van de afgelopen maanden maar weinig ruimte voor twijfel: Apple komt de 22e met nieuwe iPads op de proppen.

Vijfde generatie iPad

Verwacht wordt dat de vijfde generatie iPad qua uiterlijk veel op de iPad mini zal lijken. De tablet zou aanzienlijk dunner zijn dan zijn voorgangers, en ook neemt deze de dunnere schermrand van de iPad mini over. De iPad mini 2 wordt naar alle waarschijnlijkheid voorzien van een Retina-scherm en beide tablets krijgen de nieuwe Touch ID vingerafdrukscanner opgeplakt.

Naast de nieuwe iPads worden er op 22 oktober vermoedelijk ook nieuwe versies van Apple TV en de MacBook Pro aangekondigd. Daarnaast zal er tijd worden vrijgemaakt om het nieuwe OS X Mavericks te demonstreren.

Wanneer de nieuwe producten op de markt komen is vooralsnog onduidelijk. Vermoedelijk zal de iPad 5 kort na de persconferentie al verkrijgbaar zijn. Als de vele geruchten over productieproblemen blijken te kloppen, zal de iPad mini 2 wat langer op zich laten wachten.