Apple introduceert nieuwe MacBook Air en kondigt nieuwe Mac Pro aan

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 juni 2013 20:17

Apple

Apple introduceert een nieuwe MacBook Air met langere batterijduur. De apparaten zijn per direct verkrijgbaar. Daarnaast kondigt Apple aan te werken aan een nieuwe Mac Pro, die later dit jaar te koop zullen zijn.

De batterijduur van de MacBook Air is verbeterd. Het nieuwe 11 inch-model kan 9 uur draaien op een volle batterij, terwijl het 13 inch model het zelfs 11 uur volhoudt. De apparaten zijn voorzien van een nieuwe processor van Intel, die energie-efficiënter is.

De nieuwe MacBook Air is voorzien van 802.11ac Wi-Fi, wat 3 keer sneller is dan zijn voorloper. Deze nieuwe WiFi-standaard wordt niet ondersteund door de huidige generatie AirPort Extreme en Time Capsule. Apple introduceert daarom ook nieuwe versies van beide apparaten met ondersteuning voor 802.11ac Wi-Fi.

Het 128GB-model van de 11 inch MacBook Pro is beschikbaar voor 1029 euro, terwijl het 256GB-model voor 1229 euro in de winkels ligt. De 13 inch-modellen zijn iets duurder. De 128GB-variant is te koop voor 1129 euro, terwijl de 256GB voor 1329 euro over de toonbank gaat. De nieuwe MacBook Airs zijn per direct beschikbaar.

Apple kondigt daarnaast aan te werken aan een nieuwe Mac Pro, wat voor ontwerpers, vormgevers en andere professionele gebruikers van de machine een grote opluchting zal zijn. De nieuwe Mac Pro is voorzien van een flink sneller Intel Xeon-processor met 12 kernen. Ook is de machine voorzien van sneller intern geheugen. De Mac Pro ondersteunt Thunderbolt 2, een razendsnelle aansluiting die twee keer sneller is dan is de eerste generatie Thunderbolt. Het apparaat wordt standaard geleverd met twee grafische processoren, die het mogelijk maken drie verschillende schermen met een resolutie van maar liefst 4096 bij 2304 pixels tegelijkertijd aan het apparaten te koppelen.

Het design van de Mac Pro is geheel vernieuwd. De machine is flink klein en handzamer geworden. De nieuwe Mac Pro is voorzien van een hendel aan de bovenzijde, waardoor je het apparaat eenvoudig kunt optillen en omdraaien. Het apparaat is voorzien van een grote hoeveelheid poorten om apparaten aan te sluiten. De nieuwe Mac Pro is nog dit jaar beschikbaar in de Apple Store.

0 Reactie(s) op: Apple introduceert nieuwe MacBook Air en kondigt nieuwe Mac Pro aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.