Apple investeert 250 miljoen dollar in nieuw duurzaam datacenter

Door: wouter-hoeffnagel | 23 april 2012 14:23

Nieuws

Apple gaat 250 miljoen dollar investeren in een duurzaam datacenter in Prineville, Oregan. Daarnaast betaalt het bedrijf verspreid over vijftien jaar 150.000 dollar aan onroerend zakenbelasting. De toezeggingen zijn onderdeel van een overeenkomst die Apple sloot met het bestuur van Prineville.

Associated Press schrijft dat Apple ook heeft toegezegd met het datacenter tenminste 35 banen te creeren waarvan het loon 150% van het gemiddelde salaris in de provincie. Het bestuur van Prineville heeft toegezegd dat Apple belastingvoordelen krijgt, die afhankelijk zijn van het bedrag dat Apple daadwerkelijk in het datacenter investeert.

Modulair datacenter

Apple kocht de locatie in Prineville in februari 2012 voor 5,6 miljoen dollar. Het bedrijf is direct begonnen met het plaatsen van een modulair datacenter. Dit modulaire datacenter geeft Apple extra rekencapaciteit om de periode waarin het definitieve datacenter wordt gebouwd te overbruggen.

In een reactie op de kritiek van Greenpeace over het gebruik van kolencentrales voor het aandrijven van datacenters laat Apple weten dat het datacenter in Prineville volledig aangedreven zal worden door duurzame energie.

Maiden, North Carolina

Het datacenter in Prineville gaat naar verwachting Apple's megadatacenter in Maiden, North Carolina ondersteunen. iCloud, Apple's cloud-gebaseerde pakket met oplossingen, draait in het datacenter in Maiden.

0 Reactie(s) op: Apple investeert 250 miljoen dollar in nieuw duurzaam datacenter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.