Apple iPhone 6 vs. HTC One M8

Door: | 09 november 2014 09:11

Apple

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Voor het geval je het nog niet gehoord hebt, Apple heeft de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gelanceerd, en hier vergelijken we het vlaggeschip met een van de beste Android-smartphones: de HTC One M8. Ontdek de verschillen in onze vergelijkende review.

Prijs

De iPhone 6 is eind september in de verkoop gegaan met een prijs die begint bij 699 euro voor het 16GB model. Het 64GB model kost 799 euro en het 128GB model kost 899 euro.

De HTC One M8 kostte evenveel bij de lancering, maar aangezien hij al een paar maanden in omloop is, kun je hem ook al voor zo'n 550 euro vinden. Dat is een besparing van zo'n 150 euro, dus lees verder of de iPhone 6 zijn extra geld waard is. Lees ook: iPhone 6 of iPhone 6 Plus - Welke iPhone is geschikt voor jou?

Design

Apple maakt haar apparaten met elke generatie dunner en lichter, en de iPhone 6 (6,9mm en 129 gram) is slanker dan de HTC One M8 (9,4mm en 160 gram). Dat is een redelijk verschil en het is het vermelden waard dat noch Apple noch HTC voor een stof- of waterbestendig ontwerp hebben gekozen.

Als je op zoek bent naar een goede bouwkwaliteit, dan ben je aan het juiste adres. De iPhone 6 en de HTC One M8 zijn twee van de meest luxueuze en premium smartphones die je kunt kopen. Beide hebben een aluminium behuizing en de iPhone 6 heeft nu een meer ronder ontwerp zoals de HTC One M8.

Over het algemeen hebben we ondervonden dat iPhone wat te gevoelig is, waardoor je een hoesje nodig hebt om ervoor te zorgen dat de behuizing niet beschadigd raakt. De HTC One M8 heeft in elk geval geen bescherming nodig.

Toeval of niet, beide telefoons zijn verkrijgbaar in vrijwel dezelfde drie kleuren (met een andere naam): zilver, grijs, en goud - hoewel de zilveren HTC One M8 geen witte voorkant heeft zoals de iPhone 6.

Scherm

De grote vernieuwing van de iPhone 6 is het grotere scherm, wat de trend volgt die we met Android en Windows telefoons hebben gezien. Het is 4.7 inch in plaats van 4 inch, en als dat niet groot genoeg is heeft de iPhone 6 Plus een scherm van 5.5 inch.

De HTC One M8 heeft een iets groter scherm dan de iPhone 6 (5 inch) en bovendien een hogere resolutie van Full HD 1080p, wat een pixeldichtheid van 441ppi betekent. Apple heeft gekozen voor een vreemd klinkende resolutie van 750 x 1334 wat betekent dat de 326ppi van de Phone 5s behouden is.

Processor en geheugen

Apple heeft haar nieuwe A8 chip geïntroduceerd met de iPhone 6 waarvan het bedrijf beweert hij het 25 procent meer CPU kracht heeft en een 50 procent langere batterijduur dan de A7 chip. De nieuwe M8 coprocessor kan identificeren wat voor soort activiteit je aan het doen bent, afstand inschatten, en met de introductie van een barometer kan hij ook hoogteverschillen meten.

Apple laat niet weten hoeveel RAM het apparaat bevat, maar we denken dat het 1GB is tegenover 2GB op de HTC One M8 die, net als andere high-end Android handsets, een Qualcomm Snapdragon 801 processor bevat. De quadcore chip heeft een kloksnelheid van 2.3GHz en HTC heeft ook een coprocessor toegevoegd voor stappentellen en functies zoals Motion Launch Gestures (tweemaal drukken om het scherm aan te zetten etc.).