Apple: 'iPhone is niet te kraken'

Door: telegraaf-nl | 21 oktober 2015 11:54

Nieuws

Het is zelfs voor Apple onmogelijk om data te halen van een iPhone als deze versie 8 van besturingssysteem iOS of hoger heeft en beveiligd is met een pin of wachtwoord. Dat heeft het bedrijf in een verklaring laten weten tegenover de rechter.

Deze vroeg Apple naar de haalbaarheid van het toegang krijgen tot data op een tijdens een onderzoek in beslag genomen iPhone. Het bedrijf antwoordde dat dit alleen mogelijk is in het geval het apparaat nog niet is geüpdatet is naar iOS 8 of 9. Als dat eenmaal gebeurd is, wordt alle data op de telefoon zodanig versleuteld dat zelfs Apple het niet kan decoderen. Helaas voor de politie heeft inmiddels 90 procent van de iPhone-bezitters dit al wel gedaan.

Oude versie

Het is dan ook een meevaller in deze specifieke zaak dat de iPhone in kwestie nog een oudere versie bevat. Toch voelt Apple er ook in dit geval weinig voor om de politie te helpen. Het bedrijf roept de rechter dan ook het niet te dwingen om de data te verkrijgen. Dit zou namelijk tot een vertrouwensbreuk tussen Apple en zijn klanten leiden. De rechter heeft hierover nog geen beslissing genomen.

1 Reactie(s) op: Apple: 'iPhone is niet te kraken'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 22 oktober 2015 16:06 Kasander
    Volgens de wet moet je toch meewerken bij een onderzoek? Dus als de politie je vraagt(?) om te ontsleutelen ben je dan toch verplicht dat te doen?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.