Apple komt met goedkope iMac - update

Door: uhro-van-der-pluijm | 08 augustus 2011 14:54

Nieuws

Apple heeft maandag een nieuw model iMac gelanceerd. Die iMac is een relatief goedkoop instapmodel dat gericht is op klanten uit het onderwijs.

Apple heeft maandag een nieuwe iMac op de markt gebracht. De computer moet 999 dollar opbrengen. Dat meldt AppleInsider. De doorgaans goed ingevoerde Amerikaanse website 9to5Mac meldde zondag al dat Apple voor het einde van augustus zou komen met een nieuwe iMac.

Het nieuwe instapmodel is vooral gericht op klanten uit het onderwijs en bedrijven die in één keer een groot aantal computers aanschaffen. Het apparaat is alleen in de VS beschikbaar.

Minder dan 1000 dollar

Vanzelfsprekend zal de nieuwe instap-iMac qua specificaties een stuk minder zijn dan zijn duurdere evenknieën. 9to5Mac noemt een dual core processor van 3,06 GHz van de nieuwste generatie, een AMD Radeon HD 6750M grafische processor met 256MB geheugen, 2 GB DDR3 werkgeheugen en een hard disk van 250 gigabyte.

Ter vergelijking: De iMac die momenteel als goedkoopste in de etalage staat kent een i5-cpu van 2,5 GHz en bijvoorbeeld 4GB RAM. Die gaat in Nederland momenteel voor 1149 euro over de toonbank.

Vernieuwd model

Een tweedehands model iMac die door Apple vernieuwd is kost in de Verenigde Staten op dit moment 929 dollar. Dat model heeft dezelfde processor als de nieuwe instap-iMac, maar met slechtere graphics. Wel heeft het meer werkgeheugen en hardeschijfruimte beschikbaar maar dat is voor kantoortoepassingen minder belangrijk.

9to5Mac merkt op dat de laatste iMac die speciaal voor bedrijven en het onderwijs werd ontwikkeld 899 dollar kostte.

Update 16:55: Apple heeft de nieuwe iMac inmiddels officieel aangekondigd.

0 Reactie(s) op: Apple komt met goedkope iMac - update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.