De iPad 2 heeft een nieuw ontwerp en wordt voorzien van een nieuwe dual core-processor. Zowel aan de voor- als achterkant heeft de iPad 2 een videocamera. Ook is de tablet-PC voorzien van dezelfde gyroscoop als de iPhone en iPod Touch. Ondanks deze toevoegingen is het apparaat 33 procent dunner dan zijn voorganger; waar de eerste iPad 13,4 millimeter dik is, daar is de iPad 2 8,8 millimeter dik. Daarmee is het apparaat een halve milimeter dunner dan de iPhone 4. Ook is de iPad 2 met een gewicht van 601 gram bijna 80 gram lichter dan zijn voorganger.

De iPad 2 wordt direct vanaf de lancering in twee kleuren geleverd: zwart en wit. Apple benadrukt dat de batterijduur hetzelfde is als die van de vorige iPad: ongeveer 10 uur in gebruik of meer dan een maand in standby-modus. Ook de prijs is onveranderd gebleven. De versie met alleen WiFi-internet en zestien gigabyte geheugen kost zodoende 499 euro.

Accessoires

Via een nieuwe kabel die aangesloten wordt op de poort aan de onderkant kan een HDMI-kabel worden aangesloten, waardoor het beeld van de iPad 2 gespiegeld kan worden op een tv, computerscherm of beamer. De kabel ondersteunt een full-HD resolutie van 1080p en heeft een extra aansluiting, zodat de iPad opgeladen kan worden terwijl de video out-optie wordt gebruikt. Deze feature werkt met iedere app. De kabel kost omgerekend ongeveer 39 dollar, omgerekend ongeveer 28 euro.

Een andere nieuwe accessoire is de zogenaamde flap cover. Dit is geen hoes, maar een stijve doek die het scherm bedekt. De cover kan met magneten worden vastgemaakt aan de iPad en kan in vier delen over de breedte worden gevouwen. Zo kan de flap cover ook zo worden gevouwen dat hij dienstdoet als standaard. Wanneer de cover wordt opgetild, gaat de iPad automatisch uit standby-modus en andersom gaat de iPad juist weer in standby.